Volkswagen na rok 2025 připravuje další dvě nová SUV. Která to budou?

Our theme
Radek Pecák | 02.09.2024
Koncept nového malého a dostupného elektromobilu | foto: Se svolením VW
Největší evropská automobilka Volkswagen podle dobře informovaných zdrojů nevzdává boj o sesazení Toyoty z pozice světového výrobce vozů číslo 1. Pomoci ji k tomu mají jak zcela nové typy vozů, tak nové generace těch úspěšných modelů. Již nyní je například vedení tuzemského zastoupení společnosti Volswagen spokojeno s vývojem počtu zákaznických objednávek.
Značka Volkswagen letos nasadila do boje o zákazníky několik těžkých kalibrů. Konkrétně jde o nový Tiguan, Passat a modernizovaný Golf.

„Ve všech případech o ně zákazníci projevují velký zájem,“ uvedl pro Deník Jakub Šebesta, který je zodpovědný za prodej osobních vozů největší evropské automobilky v Česku.

A čtvrtý v pořadí nejžádanějších vozů Volkswagen v ČR je podle něho ID.7. To je zase nejdůležitější letošní novinka značky z oblasti elektromobilů. Zákazníci navíc podle něho oceňují, že po letech, kdy byly jeho vozy považovány za poněkud předražené, jsou cenovky vzhledem ke konkurenci položeny ve správné úrovni.

Nový Tayron v prodeji už na jaře
Přesné plány na nové vozy v příštích letech zatím prozrazovat nechce. O něčem se však přece jen už ví. Například 23. září odhalí Volkswagen zbrusu nový model Tayron. Bude se jednat o větší rodiné SUV, které je fakticky náhradou za Tiguan Allspace. Nabídne prostor pro až sedm cestujících a bude mít pod kapotou kromě klasických spalovacích zážehových i vznětových agregátů rovněž plug-in hybridní pohonné ústrojí. Do prodeje by se tento vůz měl dostat na jaře příštího roku.

Bližší informace přineseme bezprostředně po odhalení, jemuž bude redaktor Deníku.cz přítomen.

Z hlediska objemu je ještě důležitější další SUV, které se rovněž objeví u dealerů značky během příštího roku. Ovšem až ve druhém pololetí. Volkswagen totiž ukončuje vývoj nové generace T-Rocu.

Tento vůz, který na délku měří zhruba čtyři a čtvrt metru, se v modelové řadě značky řadí pod Tiguan. I tento vůz by měl v současné generaci zůstat hlavně u spalovacích a částečně elektrifikovaných pohonů.

Elektromobilů bude méně než spalovacích aut
Poměrně zásadní novinky budou uvádět na trh také ti dealeři, kteří prodávají rovněž modely Volkswagen Užitkové vozy. Kromě rychlé varianty elektrického ID. Buzz s označením GTX se totiž připravují na příchod nové generace dodávky Transporter v různých variantách a také kempovacího vozu California. Ta poprvé vznikla na technických základech vozu Multivan, který již není stvořený z vozu Transporter, nýbrž je zkonstruován na platformě MQB určené pro klasické osobní vozy.

Novým typem elektromobilu, který se v sídelním městě Volkswagenu Wolfsburgu chystá, je ID.2. Ovšem fakticky si ho zákazníci budou moci přebírat až v roce 2026.

O dalších plánech zatím podle informací Deníku není moc známo. Což je do značné míry dáno i nejasnostmi ohledně přesné podoby chystaných evropských emisních norem. Není tedy vůbec vyloučeno například to, že současný Golf osmé generace se bude (samozřejmě s příslušnými designovými i technickými úpravami) vyrábět ještě celé následující desetiletí. Tedy až do té doby, kdy má nastat definitivní zákaz výroby spalovacích vozů v EU. V současné době jde o datum roku 2035.
Article rating
5.0 from 5 (100%)
Rated: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů