Pět metrů luxusu. Cadillac představil sedan CT6, svou novou vlajkovou loď

Our theme
Redakce | 06.04.2015
dalších 7 fotek
Cadillac CT6. | foto: Cadillac
Cadillac na autosalonu v New Yorku představil svou novou vlajkovou loď. Majestátní sedan s označením CT6 chce konkurovat především velké německé trojce, tedy Mercedesu třídy S, BMW řady 7 a Audi A8.
Americký křižník je dlouhý 5184 milimetrů, široký 1879 mm a vysoký 1472 mm. Rozvor dosahující 3106 milimetrů pak jen podtrhuje tvrzení automobilky, že cestující v kabině nebudou ani v nejmenším prostorově strádat.

A cítit dobře by se měli i díky vybraným materiálům. Cadillac nešetří kůží, dekory pak mohou být ze dřeva či karbonu. Interiér je čtyřmístný, přičemž pro pasažéry na zadních sedadlech je k dispozici řada vychytávek. Sedačky například mohou být polohovatelné, vyhřívané i chlazené a vybavené masážní funkcí. Hodí se také čtyřzónová klimatizace.

Cadillac CT6.



Mezi další chytré novinky patří třeba bezdrátové nabíjení mobilních telefonů, audiosystém od společnosti Bose se 34 reproduktory či rychlý 4G internet a wi-fi hotspot. Vůz také dostane "noční vidění" využívající termokameru nebo technologie umožňující částečně autonomní jízdu.

Cadillac zatím potvrdil tři motorizace a zajímavé je, že ani jedna nemá osm válců, jak by se od velkého amerického sedanu asi čekalo.

Cadillac CT6.


Základ představuje přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec s výkonem 269 koní (198 kW), následuje atmosférický šestiválec o objemu 3,6 litru, poskytující 340 koní (250 kW), a vrcholem je dvakrát přeplňovaná třílitrová V6, která produkuje 405 koňských sil (298 kW) a 543 Nm točivého momentu. Všechny motory spolupracují výhradně s osmistupňovou automatickou převodovkou.

Přes ni pak standardně pohánějí zadní nápravu, Cadillac však nabídne i pohon všech kol.

Cadillac CT6.


Nový Cadillac CT6 se bude vyrábět v Detroitu a do prodeje zamíří ještě do konce letošního roku. Americká automobilka už potvrdila i prodej v Evropě.

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů