Nový Duster by se měl ukázat letos, i v sedmimístné verzi. Jak může vypadat?

Our theme
Dominik Valášek | 28.01.2017
další 3 fotky
Dacia Duster Black Touch. | foto: Dacia
Druhá generace celosvětově úspěšného SUV Dacia Duster by se měla ukázat ještě letos. V lednu příštího roku se má totiž začít prodávat.
Nový Duster bude s nejvyšší pravděpodobností představen na podzim při příležitosti autosalonu ve Frankfurtu. Vývoj nového vozu se přitom velmi pečlivě drží receptu, podle kterého byl vytvořen i první model a který přinesl kýžený úspěch na trzích celého světa.

Opět se bude jednat o dostupné a nenáročné auto, tentokrát však s něčím navíc.

Hodně se totiž začalo mluvit i o daleko širších možnostech výbavy, kterou půjde do Dustera zakoupit. Zatímco základní ceny a výbavy zůstanou hodně u země, nově si přijdou na své i zájemci o lepší a dražší provedení.

Dacia nabídne třeba dvouspojkový automat EDC od Renaultu, kožené potahy sedadel a další vylepšené výbavové prvky.

Čtěte také: Nejlevnější nová auta s dieselem. Žebříček drtí Dacie

Zároveň dojde i na zcela novou variantu, která uveze až sedm lidí. Vůz se možná bude jmenovat Grand Duster, ačkoliv název zatím nebyl potvrzen, a měl by se stát nejdražším modelem značky. V praxi půjde o prodlouženou platformu standardního Dusteru, vybavenou třemi řadami sedadel.

O designu toho zatím moc nevíme, lze ale očekávat, že novinka dorazí s evolucí aktuálního stylu značky. V galerii se můžete podívat na několik neoficiálních ilustrací, které se snaží vzhled druhé generace odhadnout.

Jak to celé dopadne, dozvíme se pravděpodobně na již zmíněném autosalonu v září.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů