Novinky o sedmimístném SUV od Škody: Premiéra ještě letos, jméno je nejisté

Our theme
Redakce | 05.05.2015
Koncept Volkswagen Crossblue má podle některých zdrojů naznačovat vzhled velké terénní škodovky. | foto: Volkswagen
Sedmimístné SUV od Škody by se mělo poprvé ukázat ještě letos. Novinka přitom prý zatím stále nemá jméno - dosud nejčastěji používané označení Snowman totiž zřejmě neponese.
Podle australského serveru CarAdvice jsou ve hře jména Amundsen a Polar, samotná automobilka si zase nedávno nechala zapsat ochranné známky Iron, Airon a Aratan.

Ať už to bude jakkoli, velké SUV bude podle zdrojů CarAdvice odhaleno ještě před koncem letošního roku, pravděpodobně na speciální akci v České republice. Světová premiéra se pak uskuteční na březnovém autosalonu v Ženevě.

Auto, které by mělo konkurovat například Hyundai Santa Fe, dostane základ v podobě koncernové platformy MQB.B. Tu využije i chystané dvojče s logem Volkswagenu, blízkým příbuzným pak bude i sériová verze konceptu Seat 20V20. Škoda a Seat se budou zřejmě vyrábět v Kvasinách, VW ve Spojených státech.

Jistou nápovědou k podobě sedmimístného SUV, které už s prodlouženou a rozšířenou karoserií modelu Yeti absolvuje jízdní testy, má být také koncept Volkswagen CrossBlue.

Šéf designu Škody Auto Jozef Kabaň už dříve řekl, vzhled bude pro veřejnost velkým překvapením. "Jedna z věcí, která je úplně jasná, je, že velikostí auta a vyšší třídou auto musí získávat víc a víc na sebevědomí. Takže určitým způsobem dominantnost a silné sebevědomí to auto určitě bude mít," prohlásil.

Kromě toho máme očekávat vlastnosti pro Škodu typické, tedy prostorný interiér, rozměrný zavazadelník a několik chytrých vychytávek.

K dispozici budou verze s pohonem pouze přední nápravy i systémem 4x4. Mluví se také o plug-in hybridní variantě.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů