Novinka od Volkswagenu: Cross up! je dobrodruh do města, tváří se jako teréňák

Our theme
Redakce | 03.11.2016
Volkswagen cross up! | foto: Volkswagen
Zájemci o nejmenší model automobilky Volkswagen mohou sáhnout po novém provedení s dobrodružnějším charakterem. Cross up! se chlubí plastovými doplňky karoserie a vyšší světlou výškou.
Nová verze samozřejmě vychází z modernizované podoby čtyřdveřového modelu up!, má tedy přepracované přední i zadní světlomety či nová zpětná zrcátka s integrovanými směrovkami. Verze cross se však snaží podobat vozům typu allroad (nebo scout, chcete-li), dostala proto nápadné plastové a nelakované blatníky a prahy, liší se také robustnějším nárazníkem.

Změnila se také světlá výška, i když jen decentně - o 15 milimetrů. Cross up! tak hraje především na efekt a snaží se využít aktuální zájem o crossovery a SUV, do těžšího terénu se nehodí. Zvlášť když je pro něj k dispozici jen pohon předních kol.

Volkswagen cross up!


Volkswagen dává na výběr dvě pohonné jednotky, obě tříválcové o objemu 1,0 litru. Základní varianta je atmosféricky plněná a dává výkon 75 koní (55 kW), výkonnější má navíc turbodmychadlo a 90 koňských sil (66 kW).

Oba motory lze párovat pouze s pětistupňovou manuální převodovkou.

Výbava modelu cross up! vychází z linie move up!, přičemž v porovnání s ní nabízí navíc 16" kola z lehké slitiny, vnější zpětná zrcátka lakovaná ve stříbrném metalickém odstínu, již zmíněné nárazníky v tříbarevném designu a černé ochranné lemování podběhů kol, dále stříbrně eloxované podélné střešní nosiče, mlhovky, oranžové dekorační osvětlení interiéru či systém pro integraci chytrého telefonu.

Volkswagen cross up!


Volkswagen cross up! se základním motorem stojí 337 900 Kč, se silnější verzí pak 356 900 Kč.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů