McLaren jako SUV? Nikdy, říká šéfdesignér. Místo toho bude elektromobil

Our theme
Jan Markovič | 24.02.2019
dalších 15 fotek
McLaren zatím takto vypadat nebude. | foto: Tedoradze.net
Výrobce sportovních aut hodlá do roku 2025 poslat na silnice až 18 nových modelů.
SUV stále patří k nejoblíbenějším kategoriím na silnicích a v následujících letech tento trend ještě bude sílit. Automobilky to moc dobře vědí a proto se ke stavbě SUV rozhodují i takové značky, od kterých by to ještě před pár lety nikdo nečekal. K Maserati, Rolls-Royce nebo třeba Bentley se ale zatím McLaren podle všeho nehodlá přidat.

„Na takovou otázku mohu jednoduše odpovědět ne,“ řekl během autosalonu v Torontu Mark Roberts, šéf designu automobilky McLaren s tím, že SUV není vůbec ve hře. „Snažíme se o ultimativní jízdní zážitek, což pro nás znamená žádné kompromisy. A SUV rozhodně není auto bez kompromisů,“ dodal Roberts.

Změnám se ale značka určitě nebrání. Cítí, že je čas nastoupit na vlnu ekologických aut. Proto chystá plně elektrický McLaren a pravděpodobně tak rovnou přeskočí fázi hybridů, kterou se vydali jiní výrobci. „Bude to ale ještě chvíli trvat, než do světa vypustíme produkční model,“ přiznal Roberts serveru Motor1.

Automobilka má ale na blízkou budoucnost poměrně velké plány. Chystá představit na 18 nových aut. Všechny nebudou zcela nové modely, určitě půjde třeba i o speciální limitované edice čítající jen pár kusů. Rapidní zvýšení produkce od značky, která vyrobí okolo dvou desítek aut denně, se nyní ani čekat nedá. Roberts ale přesto naznačil, že nabídka vozů se v následujících letech citelně rozšíří a pro McLaren to bude docela výzva.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů