Land Rover vám postaví klasický Range Rover. Za pořádný balík

Our theme
Daniel Fuglevič | 04.02.2017
dalších 16 fotek
Range Rover Reborn. | foto: Land Rover
Stýská se vám po starém dobrém Range Roveru ze 70. let, který vypadal jako krabice a ještě nebyl na nákupním listu fotbalistů? Skvělá zpráva, Land Rover ho umí postavit.
V britské automobilce se totiž rozhodli spustit program „Range Rover Reborn", který na silnice vrátí pár kousků těchto klasických SUV. Nejde pochopitelně o spuštění nové výroby, ale o projekt úplného restaurování vozů podle přání zájemců.

Čtěte také: Přitažlivé, ale zrádné. Tohle je pět ojetin, kterým se radši vyhněte

Tým odborníků z Land Roveru zájemcům nejprve pomůže s vyhlédnutím ideálního základu, respektive dárcovského auta, a poté začne důkladná renovace a složení auta z nových originálních dílů.

První dokončený staronový Range Rover má třídveřovou karoserii v odstínu „Bahama Gold", pod kapotou mu tluče 3,5litrový osmiválec s karburátory Zenith-Stromberg o výkonu 132 koní (92 kW) a s 252 Nm točivého momentu. 

Nezní to jako moc, ale nezapomeňte, že jste zpátky v 70. letech. 

Ke schopnému pohonu všech kol pak dostanete tradičně uzamykatelný středový diferenciál a čtyřstupňovou manuální převodovku.

Čtěte také: Land Roveru z továrny ukradli motory. V hodnotě 94 milionů

Kolik za tuto práci v Land Roveru chtějí? Záleží na konečné specifikaci, motoru a dalších maličkostech. Nicméně potřebovat budete minimálně v přepočtu 4,1 milionu korun. Některé verze však určitě překročí i hranici pěti milionů.

Land Rover se zapřísáhl, že prozatím "vyrobí" pouhých deset kusů.

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů