Hyundai má novou vlajkovou loď. SUV Palisade přeroste současné Santa Fe

Our theme
Radek Pecák | 09.11.2018
První upoutávka na nový model Hyundai | foto: Hyundai
Na autosalonu v Los Angeles korejská automobilka Hyundai odtajní podobu své nové vlajkové lodi.
Pro ty, kterým současné Santa Fe není dost velké, bude mít korejská značka Hyundai, nové vlastní řešení. Tím se stane další SUV. Zatím se o této novince moc neví, automobilka zveřejnila jen první fotografickou upoutávku, na které se skví označení vozu na víku zavazadlového prostoru.

Jméno automobil získal po pobřežních útesech, dá se však určitě najít i spojitost s luxusní přímořskou čtvrtí města Los Angeles, která nese jméno Pacific Palisades.

Automobil má být postaven na nové platformě, kterou již před ním dostala Kia Telluride. Je tedy jasné, že dovnitř se vejdou tři řady sedaček a na nich se usadí až osm lidí.

Pod kapotu se určitě dostanou šestiválcové zážehové motory. Buď půjde o agregát se zdvihovým objemem válců 3,3 litru a maximálním výkonem 290 koní, nebo o motor V6 3,5, se kterým spolupracuje elektromotor. Dohromady pak toto hybridní ústrojí disponuje maximálním výkonem 400 koní.

V základu budou poháněna pouze přední kola, ale verze 4x4 se bude pochopitelně nabízet také. Na trhu v USA má být vůz již během příštího léta. Zda se nové vlajkové lodi dočkají také evropští zákazníci, Hyundai zatím neuvedlo.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů