Hyundai má konkurenta pro Yetiho. Model ix20 dostal dobrodružný vzhled

Our theme
Redakce | 03.07.2014
Hyundai ix20 Cross. | foto: Hyundai
Praha - Automobilka Hyundai by také ráda získala něco z rostoucího zájmu o nejrůznější crossovery a malá SUV. Představila proto novou verzi modelu ix20: variantu Cross s dobrodružným vzhledem.
Ten vozu dodávají plastové nástavce předního a zadního nárazníku, nástavce prahů a lemy blatníků. Další úpravy Hyundai nedělal. Auto tak má stejnou světlou výšku jako běžné provedení a dodává se pouze s pohonem předních kol.

I z toho je zřejmé, že ix20 Cross chce konkurovat "městským" SUV, jakými jsou například Renault Captur, Peugeot 2008, ale také Nissan Juke, Opel Mokka anebo Škoda Yeti ve verzi s pohonem předních kol.

Pod kapotou se ukrývá benzinová šestnáctistovka s výkonem 124 koní, spojená s šestistupňovou manuální převodovkou. Výrobce se chlubí prostorností interiéru a velkým zavazadlovým prostorem. Kufr má v závislosti na posunu zadních sedadel objem 440 až 570 litrů.

Prodávat se bude s bohatou výbavou, která zahrnuje například zatmavená zadní skla, klimatizaci, projektorové světlomety s přisvěcováním do zatáček, tempomat, Bluetooth handsfree, elektrické sklápění vnějších zpětných zrcátek, elektrické ovládání předních i zadních oken či asistent rozjezdu do svahu. Hyundai ix20 Cross stojí na šestnáctipalcových litých kolech. Cena byla stanovena na 359 990 korun.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů