GT-R Nismo bude nejrychlejším Nissanem všech dob

Our theme
Redakce | 17.06.2013
Nissan GT-R. | foto: Nissan
Praha - Nissan na příští rok chystá nejrychlejší verze dvou svých současných modelů - crossoveru Juke a sportovního GT-R. Obě si vezme do parády tovární úpravce Nismo.
Nismo (zkratka Nissan Motorsport) sice v současnosti už svou verzi modelu Juke nabízí (výkon 200 koní, cena od 650 tisíc Kč), ale v roce 2014 má dorazit ještě extrémnější provedení s označením Nismo RS a s dalšími koňskými silami pod kapotou navíc.

Nissan Juke Nismo.


Radikálnější samozřejmě bude i upravené GT-R, které dorazí ve druhé polovině příštího roku. Standardní model s dvakrát přeplňovaným šestiválcem produkuje 550 koní, verze od Nismo se stejným motorem slibuje více než 570 koňských sil. Rozhodně půjde o nejrychlejší Nissan všech dob. Modifikace však samozřejmě nekončí jen u vyladění pohonné jednotky, dojde také na podvozek, brzdy i drobné úpravy karoserie.

Aktuálně Nissan kromě Juke Nismo prodává ještě model 370Z Nismo, jehož šestiválec má výkon posílený na 344 koní. Kromě toho dostal tužší podvozek a funkční bodykit. Cena činí 1 199 000 Kč.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů