E.ON přináší nový tarif pro elektromobily

Our theme
Redakce | 23.01.2013
Elektromobil Nissan Leaf | foto: Nissan
Praha - Od letošního července si budou moci odběratelé z řad domácností i firem maloodběratelů sjednat novou sazbu elektřiny.
„Energetická společnost E.ON byla iniciátorem vzniku nové distribuční sazby pro majitele elektromobilů v České republice, aby mohli za výhodnějších podmínek dobíjet své vozy poháněné elektřinou," říká Eva Fürst, vedoucí projektu Smart Mobility ve společnosti E.ON.

„Inspirací nám byl podobný tarif pro elektromobily, který realizovali naši kolegové v E.ON UK," dodává.

Nová speciální sazba je výsledkem jednání energetických společností E.ON, PRE, ČEZ a Energetického regulačního úřadu a dále Asociace elektromobilového průmyslu (ASEP).

Pro domácnosti se chystá zavedení sazby D27d, firmy pak pro stejný účel mohou využívat sazbu C27d. Sazba je určena pro nabíjení elektromobilů, a to zejména pro stávající odběratele, užívající jednotarifové sazby (např. D02d či C02d), kteří vlastní a používají elektromobily.

Nová sazba je určena pro odběrná místa, u nichž se věrohodným způsobem prokáže vlastnické, případně užívací právo k elektromobilu.

Firmy pak musí v rámci sazby C27d splnit ještě podmínku, že nabíjecí zařízení elektromobilu musí být napájeno samostatným přívodem a měřeno samostatným měřicím zařízením.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů