Aston Martin upravil odlehčený vůz na těžší kabriolet. Je ale krásný

Our theme
Jan Markovič | 24.04.2019
dalších 8 fotek
Aston Martin DBS Superleggera Volante | foto: Aston Martin
Aston Martin DBS Superleggera Volante bezesporu patří mezi nejkrásnější a nejrychlejší otevřené vozy současnosti.
Sezona aut bez střechy začíná zajímavě. Aston Martin totiž odhalil otevřenou verzi svého dvanáctiválcového supersportu DBS Superleggera. Postavit odlehčené a téměř závodní auto jako těžší kabriolet sice nedává příliš smysl, ale výsledek překvapil. Model Volante, jak Aston označuje svá otevřené auta, je totiž překrásný.

Vše začíná stylovou maskou chladiče s tradičním tvarem. Pod ní je umístěn velký spliter, který se stará nejen o přísun vzduchu do motoru, ale i přítlak. Dlouhou přední kapotu zdobí prolisy i LED světlomety s rámečkem pro denní svícení. Pohled na záď pak odhalí skoro futuristcké tvary. Kabina je zase plná kůže a karbonu. Stačí se podívat do přiložené galerie.

To nejzajímavější se ale skrývá uvnitř. Jde o benzinový dvanáctiválec o objemu 5,2 litru. Má dvojité přeplňování, díky němuž posílá na zadní kola výkon 533 kW (715 koní) a 900 Nm točivého momentu. Z nuly na 100 km/h zrychlí za 3,6 sekundy, což je o dvě desetiny pomaleji než kupé DBS Superleggera. Maximální rychlost je příjemných 340 km/h.

Pokud byste chtěli už letos vyrazit na silnice, stačí si auto objednat. Aston už přijímá zakázky. Jen si ale připravte dostatek peněz. Auto totiž začíná na částce 295 500 eur, což je zhruba 7,6 milionu korun. V ceně je započtena německá DPH.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů