Tuesday 17.01.2017 14:36,
Volvo
Mám neznatelnou zkušenost s V70 s 2.4D (120kW) od kamarádů.
Je to celkem parník, koupeno s 220 tkm od nějakýho dochtora z Prahe před cca. 5-ti lety. Auto z roku 2002. Momentálně na tacho 350 a o žádných zásadních problémech žádná zmínka. Ale to odhlučnění je už buď vyžrané od kun nebo to posouzení bylo hodně benevolentní, protože to nýtuje docela srdnatě. Když k nám přijede na návštěvu z Prahy a já ji v naší spletici ulic ukazuju, kde zaparkovat (sedím uvnitř), tak je to normální traktor. A to prosím celou dobu, těch více než 100 tkm, co to mají, aby se vyloučil vliv počínající závady.
A ještě jeden postřeh. Ložná plocha kufru je veliká, ale jeho výška je zase celkem malá. Soukromě se domnívám, že Mondeo kombi má kufr větší.
A pozor na servisní náklady u ojetiny za 70 - jakékoliv, ať jsou to brzdy, tlumiče, spojka, silentbloky, manžety a nedej bože něco na motoru zejména naftovém. Tady se vyplatí kontrolovat vše a počkat si zase na nějaké Volvo od doktora z první ruky, kde je předpoklad, že mu Volvo nedosluhovalo a neohlížel se po něčem dalším, jako tazatel.
Co to vlastně přesně znamená, že auto dosluhuje? Já si pod tím představím auto, které už neprojde přes následující technickou.
respond