Sunday 04.02.2018 21:41,
Svižné auto do 150 000Kč - Leon, Golf, BMW 3, Octavia?
Ahoj,
chtěl bych vás zde poprosit o radu,
Kupuji si své druhé auto a už několik měsíců vybírám, ale stále marně. Vlastním teď Fiat Brava 1,4 14V r.v. 97. Nemůžu říct, že bych s ním nebyl spokojený, jen nemám možnost si ho ponechat, protože ceny za opravy převyšují hodnotu auta a už si to nejsem schopen opravit sám, jako většinu věcí.
Dlouho jsem přemýšlel co bych rád za auto a určitě by mělo být o hodně svižnější, možná snad až sportovní, protože se občas taky rád vyřádím. Každopádně občas jezdíme s kamarády někam na výlety s krosnama, tak to sporťák být nemůže. Velikost Fiatu byla skoro tak akorát. S autem jezdím každý den do práce po dálici asi tak 10 minut, takže určitě benzín a 6ti kvalt. Cena do 150 tisíc je proto, že si chci nechat ještě rezervu nějakách 30 tisíc na nezbytné opravy.
Auta, která se mi líbí a zatím se mi zdají jako vhodná jsou:
Seat Leon 1,8T - Našel jsem pěkného se 155kW za pěkné peníze ze Švýcarska, jen je to r.v. 2005 a tak má ještě ten starý vzhled. Koukal jsem i na novějšího 2.0. 16V TFSI, ale trochu se bojím toho motoru.
Volkswagen Golf V GT - motorizace 2.0 tsfi, 1,4 tsi. Tam je výkon taky skvělej, jen se opět bojím motoru, protože v mé cenové hladině neseženu nejspíš auto s nájezdém méně než 100tkm.
Potom co by se dalo říct "vysněné auto" BMW e90 nejspíš s motorizací 325i.. Na jeden takový vůz jsem se byl podívat, je to krásný auto, ale jak jsem se tak dočetl, v téhle cenové relaci nemám naději najít takový vůz v dobrém stavu s najetím pod 200tkm bez nutných dalších oprav za x tisíc a bát se co dál se ještě pokazí.
Dál koukám na všechno možné, našel jsem i nějaké Octavia II RS, Volvo S60 T4/5. Moc se mi taky líbí japonci, Hondy mají prý super motory a Mitsubishi taktéž, to jsem koukal po Lanceru.
Budu moc rád za jakoukoliv radu,
Díky moc.
respond