*autofans* posted by:
Tak když se oprostíme od vzájemných urážek tak po důkladné analýze příspěvků a celkem jasného názorového smýšlení pana Hejče je mů verdikt následující.
Favoritem č.1 by pro mě bylo Polo/Cordoba Variant po faceliftu klidně s motorem 1.4 OHC, oproti 1.6 žere skoro o litr na 100km méně a přitom patří stejně jako 1.6 OHC 55KW ke stejné a celkem bezproblémové řadě na dnešní dobu průměrných ale spolehlivých motorů VW groupe. Doporučuji výše zmíněný spritmonitor.de,ty spotřeby v 90% případů fakt souhl...
Tak předně díky za jednu z mála obsáhlejších reakcí k věci - dokonce obsáhlejší než článek. Mimochodem fígl na oddělování odstavců je použít HTML značku br (ve špičatých závorkách) <br><br>
Vypadá to, že volba 1,4 44kW do kombíků Polo/Cordoba po faceliftu mi bude asi skutečně nejmilejší. Použil bych pak nejen disky z Toleda, ale dokonce i ne moc jeté zimní gumy - 185/60 R14 - rozměr by měl být shodný. Docela hledím na tu cenu za rozvody u 1,4 16V - tento motor asi zcela vylučuji (byl i u Polo/Cordoba). Je možné, že budu mít při hledání smůlu a narazím v dobrém stavu jedině na 1,6 55kW. V nejhorším bych to bral, přecejenom moje spotřeba je extrém, proto nemůžu spritmonitor úplně brát v úvahu (s Toledem 1L 1,6 74kW bych tam byl nejlepší - jezdím za 6-7 litrů a oni tam mají 7-10, pravda - jen pár aut). Jezdím spíše za to, co se uvádí v techničáku na dálku a co se dívám na papírovou spotřebu na dálku, tak je to 5,4 u 1,4 44kW a 5,7 u 1,6 55kW (viz http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars/volkswagen/polo/) - to by nemusel být velký rozdíl. Teprve až pak, kdybych byl zoufalý, že nic nemůžu najít, bych zkusil na jistotu Fabii 1,4 OHV, ale velmi nerad.<br><br>
Jinak na ty flamewaristy už kašlu, jejich úroveň znalostí, logické argumentace, intelektu a nějaké lidské solidarity je o ničem, nicméně trochu mi přecejenom posloužili (a proto jsem také tu štěkačku s nimi dlouho přijímal - větší počet příspěvků většinou do diskuze přitáhne více diskutérů a objeví se více informací... a jak už bylo řečeno, tady je to prý z tohoto pohledu v poslední době dost bída...