Citroenak posted by:
Dovolim si tvrdit, ze mondeo a jetta budu servisnymi nakladmi priblizne rovnake. Ta jetta nebude o moc lahsia ako mondeo. Za mna urcite mondeo. 1.6 v jette je mozno podareny benzinovy motor (jeden z mala vo VW v poslednej dobe), ale na 2.0 od mazdy sa urcite nechyta. Spotreba v priemere bude vyssia mozno o 0.5 litra, zalezi od jazdenych tras, ale ma rozvody retazou + 107 kw (v najsilnejsej verzii). Posledna bodka je celkovo lepsia zakladna vybava aut vyssich tried. Mazda je este lepsia, ale aj drahsia, ci uz pri kupe alebo na servise. Urcite ich ale treba vyskusat.
Základní výbava u Jetty trendline obsahuje 6bagů,mlhovky,alarm,dvouzonovou automatickou klimatizaci,všechna okna v elektrice a to se mě nezdá až tak málo.O perleťové metalíze a litých kolech ani nemluvím.
Sám mám Jettu 1,6 z roku 2008.Jde o zcela bezproblémové auto,najeto cca 90 000 jen s běžným servisem.
Proti golfu 5 vypadá lépe a díky zadnímu převisu má i mnohem lepší jízdní vlastnosti.
Motor 1,6 75 kw je poslední normální motor od VW.Výkon je na běžné ježdění dostatečný,jen na dálnici chybí šestý kvaltík.Jezdím však převážně max ve 2 lidech.
Spotřebu mám dlouhodobě pod 7 litrů.
Motor velmi dobře snáší přestavbu na LPG(mám posledních 40 000km) a opět jen běžná revize po 10 000km.S LPG mám dlouhodobou spotřebu 7 l plynu a cca 1 l benzínu. Ten litr benzínu však až poslední rok,kdy jsem začal jezdit více kratších tras a auto jede první kilometr (v létě) a až 2 km v zimě na benzín.LPG se na výkonu vůbec neprojevilo.
S Mondeem,ani Mazdou zkušenosti nemám,ale divil bych se,kdyby servisní náklady nebyly vyšší.