0
back

diskuze k tématu: SLUŠNÝ PRVNÍ VŮZ do 70 000Kč Golf IV. , Opel Astra G či Fabie?

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, česká vozidla, německá vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 21.03.2014 21:25, SLUŠNÝ PRVNÍ VŮZ do 70 000Kč Golf IV. , Opel Astra G či Fabie?
Dobrý den,
hodlám z nutnosti dopravy do zaměstnání zakoupit ojetý automobil. Je mi 25 let, ukončil jsem studium a nastupuji do zaměstnání. Jelikož jsem při škole již nějaký čas pracoval, mohu si dovolit zakoupit automobil v částce do 70 000Kč. (+5tisíc na nutné počáteční investice)

Rozhoduji se mezi VW Golf IV. (ročník 1999) a Opel Astrou G (r.2000-2001). Nejzazší variantou je Š. Fabia, kterou bych ale volil až v případě, že bych ani jeden ze zmíněných vozů do stanoveného termínu nesehnal. (ke značce nemám předsudky, jednoduše se mi fabia nelíbí)

U zmíněných vozů je mi jedno, zda se jedná o 3dveřovou nebo 5dveřovou variantou. Nechci pouze kombi.

Nemám rovněž vyhraněnu ani konkrétní motorizaci či palivo -jen horní limit objemu motoru jsem si stanovil do 1.8.
Spíše než motorizace mne zajímá jízdní komfort, pocit z jízdy, spolehlivost. Nezanedbatelná je také spotřeba.S automobilem ročně najedu cca 7000-10000km ročně.

Děkuji.
respond
xtrox
number of posts233
date of registration01.11.2012
Monday 24.03.2014 09:29, ...
golfa doporučuju s motorem 1,4 . 1,6 o mnoho lépe nejede a provozní náklady jsou vyšší.
motorizace aster tolik neznám, ale obecně je jejich pověst vžrazně za golfem.

ještě bych doporučil focuse, 1,6 - měl by být lepší než astra

samozřejmě benzínový motor.

nicméně s částkou 70 tkč už jste v dimenzích "je jedno, jaký je to výrobce a model, důležitější je aktuální stav vozu" - hodně štěstí
respond
number of posts
date of registration
Thursday 05.06.2014 13:43, re:
Dobrý den. Vhledem k Vašemu ročnímu nájezdu doporučuji benzínový motor. Nejvíce za své peníze dostanete koupí Opelu Astra, velmi dobrou volbou bude šestnáctistovka o výkonu 74 kW. Potěší tichým chodem i přiměřenou spotřebou paliva, oproti předchozí generaci bylo motor přepracován a nebývají s ním problémy, stejně jako s celým vozem.
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.