petr33 posted by:
Máte asi pravdu. Já ale ze své zkušenosti - měl jsem už skoro 10 různých aut, když počítám i auta své ženy, nikdy to nešlo pryč kvůli motoru. Buď to rezlo, nebo jsem to prodal kvůli celkové zchátralosti - to znamená jedna porucha za druhou. Nikdy se ale nepokazil motor. Připadá mi, že motory jsou vlastně, proti těm bateriím, spojkám, alternátorům, stěračům ,,,,,, předimenzované. Yaris je určitě super, je ale trochu dražší, než třeba Hunday. Za stejné peníze koupím staršího nebo ojetějšího. Přemýšlím právě, jestli ten novější Hunday by pak nevydržel déle.
Je to tak
Na druhou stranu můžete si koupit menší novější auto, kde právě tyhle díly ještě něco vydrží, např. Renault Clio 1.2 2009, který nezlobí, na rozdíl od Hyndaie(nic proti H) nerezne a hatchback dokonce vypadá docela hezky i dnes a je jich dost v nabídce. Můžete zkusit projit nabídky autobazaru přimo od Renaultu a dokonce pěkné kousky jsou na skodaplus.cz
Jesli se ale moc bojíte, běžte do obyčejného nového Sandera 1.2 s klimou, úvěr má Dacia snesitelný a máte na dlouhou dobu klid