Zdravím všechny :)
Prosím o radu. Vybírám nějakou ojetou vehikulární konstrukci. Rád jezdím trochu svižnějším stylem jízdy. Doteď jsem jezdíval s vypůjčenou Corollou E-110 s 1.6tkou. Auto splňovalo většinu mých podmínek. Krásně zrychlovalo, dobře drželo v zatáčkách. Byla radost s tím jezdit. Představoval bych si něco podobného. Klidně bych i sehnal nějakou podobnou Corollu, jenže s 1.6tkou už skoro žádná není. Proto se obracím na Vás. Hledám nějakou rozumnou alternativu s dobrým poměrem kupní ceny a nákladů na opravy. Spotřebu nějak moc neřeším. Vůz budu využívat hlavně na dopravu z přechodného bydliště do svého domova. To je cca 120 km cesta tam i zpět tak 2-3 do měsíce + nějaké ty výlety po městě do nákupáku, popřípadě za dalšími rodinnými příslušníky a občasné výlety jen tak pro radost z jízdy. Přemýšlel jsem nějaké Almeře. Případně Civic, jenže jsem megaloman
a když Civic tak V-TEC. Celkově Hondy jen s V-TECem. Následně jsem přemýšlel i o nějakém coupe. Třeba Hyundai Coupé, nebo Fiat coupé. Bratr mě tlačí spíše do Focuse, nebo Golfa. Jsou to perfektní auta, a zvlášť Focus má perfektní jízdní vlastnosti. Jenže já za těmito auty spíš vidím rodinné vozy.
Taky mě napadla nějaká splašená krabička typu Peugeot 106 s 1.4 motorem. Jen nevím jestli to už není zastaralé, když už že je rok 2016. Moc Vás všechny prosím o rady. Hlavně bych poprosil o informace, na co si dát u Vámi vybraného vozu pozor, co je takovou achilovou patou a největší vráskou.
Moc děkuji za Vaše nápady a odpověď.