Amy1 posted by:
Zdravím, náš Golf už nám velikostně nestačí a motor odchází do věčných vrakovišť... Pár týdnů ležíme v nabídkách automobilek, ale pořád se v tom ztrácíme. Náš první pohled směřoval na Mitsubishi ASX, ale kufr se nám zdá malý a dozvěděli jsme se, že motory mají různé (diesely dělají francouzi a benzíny japonci), takže výběr auta pro nás začal být úplná španělská vesnice
Z minulosti máme dobrou zkušenost s Fordem Fiesta, VW Golfem IV, starou verzí Fabia combi. Moc nedůvěřujeme francouzským značkám a starý Peugeot (náhradní auto) je takový nepohodlný plasťák, ale třeba je dnešní doba jiná...Teď ale chceme koupit max 2 roky staré auto s co nejméně "kur*ítky", aby nám vydrželo co nejdéle a nemuseli jsme trávit moc času v servisech.Roční nájezd 15-20 tis.km, jen po ČR, rozhodně jsme pro benzín (nemáme v 90% možnost garáže) a manuální převodovku. Převážíme velkého psa, zboží, (zatím) 1 dítě a plno krámů typu kočárek atd. Zaujala nás, ale zatím jsme s mimčem neměli čas a možnost je projet:- Toyota Auris Touring Sports - otázka je cena náhr. dílů, měli jsme i starého Yarise, ale byl to taky takový plasťák a náhr. díly byly pěkně drahé.- Ford Focus, B-max, C-max, S-max? - věřím v jejich spolehlivost, manželovi se ale vzhledově nelíbí /:) - Seat Leon a Seaty obecně - značku neznáme, ale cena vypadá dobře- Škoda Fabia nebo Octavia combi - mně nevadí, dělala jsem v Octavii i autoškolu, manžel ale ze Škody obecně není moc nadšený, ty nové verze podražily, je otázka nakolik jsou proti starým modelům lepší.- Opel, Citroen, Renault - nedůvěřujeme jim, ale třeba se mýlíme?- Hyundai, Kia - říká se, že díly už jsou cenově dostupné, ale ať nečekáme s takovým pohodlím jako nabízí VW.- VW - četli jsme nějaké námitky na koncernová auta, máme ale dobré zkušenosti, cena je vyšší.- Nissan, Mazda - nevím, jestli se tam něco pro nás najde. - soused má ještě Suzuki Vitaru, ale ta se nám nelíbí ani jednomu
Samozřejmě, design je jen okrajová věc, věřím, že bychom si zvykli. Co se týká výbavy, tak máme rádi různé vychytávky typu bezklíčové odemykání, napojení na Android, parkovací kamera/asistent, atd. Ale priorita a s čím budeme spokojeni je:klimatizace, ABS, isofix, ASR (nebo něco podobného), bezpečnost všech pasažérů, spolehlivost auta i motoru, velká plocha kufru. Snad jsem na nic nezapomněla, všem moc děkuji za rady
Ahoj před pár měsíci jsem vybíral auto, sice nakonec kvůli penězům se koupil Rapid Spaceback, čehož lituji, protože reklamace jde jedna za druhou
Co bych volil já mít váš rozpočet?
1. Ford Focus kombi 1.6 - pohodlný, s vašim rozpočtem si můžete dovolit doboru výbavu. Auto je spolehlivé, s odolným podvozkem, bezpečné, vůbec ty doby, kdy se říkalo "Fordem tam a vlakem zpátky" už platí spíše pro Škodovky bohužel
Ford C-MAX je sice fajn MPV, ale kufr je kufr a Grand C-Max je drahý
I tak není tam možnost motoru 1.6, musíte buď malý 1.0 Ecoboost, kde může vadit turbodíra a nebo dražší 1.5 Ecoboost, který je parádní, ale zvedá cenu o dost...
2. Opel Astra kombi 1.0T, nejraději ale 1.4T - auto se vyrábí v anglii, kvalitou deklasuje Fábii i Rapid, je prostorné, interiér kvalitní, s tímto autem nic nepokazíte...
3. Peugeot 308 kombi 1.2 Puretech, ještě lepší je diesel 1.6 HDI - auto jsem párkrát řídil, zpracování interiéru perfektní, ovládání klimy, větrání atd sice jen před displej, ale mě to vůbec nepřekáželo. Kufr 600l, dobré sedačky. Nevím, kde jste přišla na to, že francouzi jsou špatní. Do nedávna jsem měl(předal jsem jej švagrovi) jako druhé auto 15 let starý Peugeot 206, ABS, airbagy, klima, el. ovládání oken a zrcátek - vše je stále funkční, motor 1.1 šlape jak hodinky, jezdí do 6l. Ukažte mi jediné koncernové auto s HTP motorem , stejně staré co tohle dokáže
Kamarád má Renault Megane II - najeto 200tis. km - žádná porucha, kolega má R.Lagunu II 1.9 Dci 380tis.km a jezdí dál atd atd...
Nenechte se zmást, že francouzi jsou špatní. Je to jako u koncernu, musíte vědět jaký motor a převodovku vybrat, nic více...
4. Renaul Megane kombi 1.6 - tady interiér je na úrovni střední třídy, vyzkoušejte a motoru se nebojte, nekazí se...
5. Toyota Auris kombi - je stísněná, ale ještě vaše děti jej budou rádi využívat jako své první rodinné auto
Toyoty se prostě nekazí, v benzínu už vůbec ne
To platí i pro Hondu Civic