citation:
reakce na: jibr, 11.07.2020 11:21 (Hledám malé SUV pro dva lidi a ...)
Ahoj, Kamiq nemá dimenzovaný podvozek na horší cesty, nenabízí verzi 4x4 a základní motor 1.0 TSI nezvládá pomalou jízdu s vozíkem. Nic proti němu, je to zkrátka malý crossover do města a okolí
Za mě bych volil právě Suzuki S-Cross/Vitaru, nyní v akci 4x4 s 1.4 Boosterjetem v pěkné výbavě za 550tis.kč. Suzuki nereznou, mají už podvozek bytelnější, dělaný na horší cesty a bezpečností a interiérem si v ničem nezadají s konkurencí. Může vadit snad jen přímovstříkový motor, který nemá rád JEN krátké cestry. Já doporučují kvalitní benzín bez řepky(Eu již dávno nedoporučuje, jen Babišův Agrofert si ji prosadil u nás) s trochou aditiva, stačí český VIF.
Motor na míru šitý na tvé použití má Mistubishi ASX, ať už doprodej starší verze 1.6 MIVEC(pouze 4x2 náhon) a nebo novější verze s 2.0 MIVEC, oba nepřímého vstřiku, což zamezuje karbonizaci sacích ventilů. Bohužel pohon 4x4 je výhradně s automatickou převodovkou, což nechceš. Za mě je to ale ideál pro kratší trasy, alespoň bych vůz projel, jestli Tě neosloví. Jinak Mistubishi trochu šetří na antikorozní ochraně, tak bych nechal nastříkat podvozek pro jistotu, případně na exponovaná místa dál průhlednou ochrannou folii.
Jestli máš jistotu, že Ti stačí 4x2, tak ASX je i v manuálu a ještě ušetříš nemalý peníz.
Rád bych Ti doporučil Dacii Duster 4x4 1.33 TCe, kterou má necelý rok můj kamarád a je velmi spokojený. Ale ten motor je prostě nový, přímovstřikový a nikdo neví jaký bude po pěti či deseti letech. To bys musel holt risknout. Jinak Dusteru není co vyčítat, nerezne, má bytelný podvozek, příjemý interiér(nekecám
) a velkou světlou výšku.
Tož držím palec!