nepřihlášený uživatel posted by:
Ahoj, rád bych si pořídil auto čistě na zimní ježdění (možná i na ježdění přes léto, když nebude dobré počasí), ale pořád nevím, do čeho jít. Rád bych něco s výkonem přes 100koní a ve čtyřkolce. Moc se mi líbí Audi A4 s motorem 2.6 V6, má totiž Quattro (nevím, jestli permanentní, nebo má nějakou elektroniku co to řídí?). Klidně bych šel i do Octavie 1, nebo něčeho měnšího, jako je Subaru Justy, ale abych věděl, že mi to tu jednu nebo 2 zimy přežije. Moc děkuji, pokud se mým dotazem budete zabývat. Michal
A4 ano, ale je třeba počítat s investicí minimálně do pření nápravy, a motor raději 2.8, je jich daleko víc, osobně bych možná ještě raději zachovalé Audi 80. ale to bude trochu více hledání. paradoxně levnější než A4 jsou stejně staré i novější A8, a sem tam i nějaká olítaná A6, ale to je hodně velký risk. z malých aut Subaru Justy, což je Swift se čtyřkolkou, sem tam se objeví nějaká Impreza a dá se do limitu koupit i Legacy, obvykle s dvoulitrem, což mi přijde jako optimální volba. možná ještě Suzuki Baleno, 1.6ka. samozřejmě Samurai, Vitara, Kia Sportage, Pajero, Frontera, Scenic RX4... ale to v daném limitu budou kusy před smrtí. kdyby se našel nějaký zachovalý kus Audi 100/A6 C4, to by byla také hodně zajímavá varianta, prakticky s jakoukoliv motorizací-samozřejmě pětiválec turbo s označením S by byl nej...