David V posted by:
S argumentem srovnávajícím složitosti obou agregátů souhlasím, jen mi není jasné, proč potom elektrická auta nejsou výrazně levnější. Možná je to dáno pouze počty kusů, ale nepřijde mi tak zásadní změna vzít nějaký fungující celek a nahradit klasický pohon tím elektrickým, pak by úspora měla být citelná.
Ještě mě napadla ještě jedna důležitá věc. Co topení a klimatizace, to jou taky systémy, které si zhýčkaný člověk dnes neodpustí (topení je ovšem na rozdíl od klimatizace nutnost). Kdepak tam se...
tie otazky ohladom vykurovania by som polozil skor odbornikom, ale pokial ja viem tak aj baterie sa pri odbere vacsinou zohrievaju a rovnako aj elektromotor neostane studeny aj ked pri nom je to len male percento, ale urcite to uz maju davno vyriesene, stacilo by sa opytat majitelov EV1 :)
A otazka ceny je jednoducha, v cene auta musi byt zapocitany aj vyvoj a vyskum, a z druhej strany samotne automobilky sa spalovacich motorov vzdat nechcu a tu je tiez vela dovodov, kde patria nahradne diely + spotrebne, servis a sluzby s tym spojene, ale to by nemal byt problem ved automobilky to vyriesia, aby sa malo co kazit aj v elektrickych autach