0
back

diskuze k tématu: otázka na svítící upozornění

category of topic classification: poradna, technické dotazy, oleje, aditiva, automobilky, česká vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Saturday 04.05.2013 15:18, otázka na svítící upozornění
Ahoj všem, mám vůz Škoda Superb 2.0 TDI 103 kW a rozsvítila se mi na přístrojovce žlutá konvička - takže by se mělo jednat o olejové čidlo zřejmě, neboť oleje tam mám dostatek. Poraďte. Děkuji
respond
Paul
number of posts773
date of registration07.11.2008
Monday 06.05.2013 09:10, mazání
Myslím, že jakýkoliv problém s mazáním motoru by se měl řešit ihned se servisem a nečekat na vyjádření lidí z fóra. Může to být kravina, ale může to být i vážný problém. Stejně se to bude muset vyřešit, tak na co čekat?!
respond
rojack
number of posts145
date of registration06.01.2009
Monday 06.05.2013 10:53, A zkusil jste návštěvu servisu?
Pokud vám je líto koruny, potom je ještě jedna celkem rychlá možnost, a to volat do škodovky na nějakou zelenou linku, či co to je, číslo určitě najdete na jejich stránkách nebo v papírech k autu. Já to využil jednou, když jsem měl poruchu v Itálii, no a chlap na druhé straně telefonu po vyptání se na model auta, rok výroby, atd., poradil přesně, co ta svítící kontrolka znamená a co mám dělat.
Mimochodem, "konvička" vůbec nemusí znamenat nedostatek oleje.
respond
Muroň
number of posts71
date of registration10.06.2008
Monday 06.05.2013 12:47, RE: A zkusil jste návštěvu servisu?
rojack posted by:
Pokud vám je líto koruny, potom je ještě jedna celkem rychlá možnost, a to volat do škodovky na nějakou zelenou linku, či co to je, číslo určitě najdete na jejich stránkách nebo v papírech k autu. Já to využil jednou, když jsem měl poruchu v Itálii, no a chlap na druhé straně telefonu po vyptání se na model auta, rok výroby, atd., poradil přesně, co ta svítící kontrolka znamená a co mám dělat.Mimochodem, "konvička" vůbec nemusí znamenat nedostatek oleje.

Žlutá konvička většinou nedostatek oleje znamená. Kdyby to byla porucha snímače, tak by blikala.
Ale jiné kontrolky jsou mnohovýznamné. Když mi postupně praskly obě žárovky brzdových světel, tak se rozsvítila kontrolka žhavení. Jelikož nejsem blbej, tak jsem si nacouváním k výloze brzdová světla zkontroloval a nepanikařil jsem nad motorem. Třetí svítilo, tak jsem vyloučil i brzdový spínač a vyměnil žárovky.

respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.