0
back

diskuze k tématu: Superb II vs Passat B7 - rozdíly v motorech

category of topic classification: poradna, jaký typ motoru vybrat, automobilky, česká vozidla, německá vozidla
jonhy.m
number of posts5
date of registration13.08.2015
Wednesday 26.08.2015 08:28, Superb II vs Passat B7 - rozdíly v motorech
Je nějaký rozdíl (vyvažovací hřídele atd..) mezi motory 2.0 TDI CR 125kW CFGB u Superbu II a u Passatu B7? Dočetl jsem se, že tento motor trápí u Passatu po 200 000 km padající ventily a jelikož se rozhoduji nad koupí jednoho z těchto modelů, tak chci vědět jestli to samé může potkat i motor v Superbu.
respond
number of posts
date of registration
Wednesday 26.08.2015 14:37, re:
Dobrý den. Mezi motory u Škody Superb a VW Passat není rozdíl. Passat dostal v roce 2013 jeho posílenou 130 kW verzi CFGC.
respond
ctverak
number of posts255
date of registration01.08.2007
Thursday 27.08.2015 12:55, RE: Superb II vs Passat B7 - rozdíly v motorech
jonhy.m posted by:
Je nějaký rozdíl (vyvažovací hřídele atd..) mezi motory 2.0 TDI CR 125kW CFGB u Superbu II a u Passatu B7? Dočetl jsem se, že tento motor trápí u Passatu po 200 000 km padající ventily a jelikož se rozhoduji nad koupí jednoho z těchto modelů, tak chci vědět jestli to samé může potkat i motor v Superbu.

Motory by měly být stejné. Problémy s ventily se skutečně objevují, možná i dřív než po 200tis, uklepou se dříky ventilů a pak může ventil spadnou do válce, ale tak daleko to většinou nedopadne, jelikož spolu s ventily bývají opotřebené vačky do kulata a hydroštěly taktéž. Auto prostě jede dost špatně na to, aby to "normální" řidič nechal opravit dřív než se uklepe dřík ventilu.
respond
PetrT
number of posts1076
date of registration24.05.2009
Thursday 27.08.2015 17:04, RE: Superb II vs Passat B7 - rozdíly v motorech
ctverak posted by:
jonhy.m posted by:
Motory by měly být stejné. Problémy s ventily se skutečně objevují, možná i dřív než po 200tis, uklepou se dříky ventilů a pak může ventil spadnou do válce, ale tak daleko to většinou nedopadne, jelikož spolu s ventily bývají opotřebené vačky do kulata a hydroštěly taktéž. Auto prostě jede dost špatně na to, aby to "normální" řidič nechal opravit dřív než se uklepe dřík ventilu.

Mám ten motor v multivanu, tedy aspon skoro stejný. Ano, něco podobného mi bylo řečeno neofiko v servisu VW a dokonce s tím že převládá názor že je to záměrné... řízená životnost. Jinak ten motor totiž nemá žádný problém. Dá se to prý výrazně eliminovat častějším olejem, což dělám u dodávek. U multáku je mi to jedno.

respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.