0
back

diskuze k tématu: Rodinný liftback za 400 až 700k

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, česká vozidla, německá vozidla
harisson
number of posts7
date of registration10.06.2014
Tuesday 10.06.2014 08:52, Rodinný liftback za 400 až 700k
Nejdříve jsem chtěl SUV - Touareg, X5 nebo ML = hodně místa, velký kufr, příjemné a bezpečné svezení. Pak se mi to trochu rozleželo v hlavně, a pokud je pravda, že náklady na provoz (spotřeba, pneu, opravy, atd..) jsou přibližně 2x vyšší než u aut typu Superb, Passat, A6 atd., tak už se mi SUV nezamlouvá vůbec.

Tak jsem si usmyslel, že to musí být liftback. Kombi v žádném případě - nelíbí se mi! Ale těch liftbacků je strašně málo - prakticky se dá rozumně vybírat jen ze Superbů a případně Mondeo. Je to tak? BMW3 GT už je docela balík. Sedan nevyhoví rodinným požadavkům. Dál chci spolehlivý automat a aby to trochu jelo (min. 100 KW).

Budu vděčný, za každou radu - pokud je Superb dobrá volba, tak jaký? Nebo spíše Mondeo a oba v 2litru Dieselu?

Díky
respond
rojack
number of posts145
date of registration06.01.2009
Tuesday 10.06.2014 19:17, Dnes jsem zkusil projížďku v
Škoda Rapid 1,2 TSi. Myslím, že to vám bude vyhovovat. Do ceny Tuarega se vám jich vede 4 až 5 kousků, to znamená pro celou širokou rodinu.
respond
Petr S
number of posts1250
date of registration28.11.2008
Wednesday 11.06.2014 02:32, Aktuální Mazda 6 kombi
vypadá skoro jako liftback. Tohle auto se vám nelíbí?
respond
radek.slivaFB
number of posts181
date of registration16.03.2013
Wednesday 11.06.2014 08:14, RE: Dnes jsem zkusil projížďku v
rojack posted by:
Škoda Rapid 1,2 TSi. Myslím, že to vám bude vyhovovat. Do ceny Tuarega se vám jich vede 4 až 5 kousků, to znamená pro celou širokou rodinu.

Rapid ? :D neni to trochu mimo misu pro toho kdo se diva na ML a X5 ? Navic rapida porad beru za drahe auto za to co nabizi s vlecnou napravou...Jinak ta mazda 6 neni vubec spatna a hlavne u ni se da ocekavat vysoka spolehlivost...ale mazda6 asi nebude v liftbacku

respond
David V
number of posts2067
date of registration16.05.2007
Wednesday 11.06.2014 08:20, RE: Rodinný liftback za 400 až 700k
harisson posted by:
Nejdříve jsem chtěl SUV - Touareg, X5 nebo ML = hodně místa, velký kufr, příjemné a bezpečné svezení. Pak se mi to trochu rozleželo v hlavně, a pokud je pravda, že náklady na provoz (spotřeba, pneu, opravy, atd..) jsou přibližně 2x vyšší než u aut typu Superb, Passat, A6 atd., tak už se mi SUV nezamlouvá vůbec. Tak jsem si usmyslel, že to musí být liftback. Kombi v žádném případě - nelíbí se mi! Ale těch liftbacků je strašně málo - prakticky se dá rozumně vybírat jen ze Superbů a případně Mondeo. Je to tak? BMW3 GT už je docela balík. Sedan nevyhoví rodinným požadavkům. Dál chci spolehlivý automat a aby to trochu jelo (min. 100 KW). Budu vděčný, za každou radu - pokud je Superb dobrá volba, tak jaký? Nebo spíše Mondeo a oba v 2litru Dieselu? Díky

Co Opel Insignia? Nabízí 4x4, liftback a chrochty CDTi od Fiatu jsou poměrně slušné.
respond
Paul
number of posts773
date of registration07.11.2008
Wednesday 11.06.2014 10:32, Superb
Superbem 2 jsem se už něco najezdil, vyzkoušel jsem i automat. 2,0 TDI CR vydrží dost, hlavně pokud se v něm pravidelně mění olej, doporučuji co 15 000/ rok, vstřikování je repasovatelné, ale když se používá kvalitní aditivum nebo prémiová nafta, tak se to řeší až při vysokém nájezdu. Základní varianta sama o sobě jede výborně a výkonově stačí, 125 kW verze už táhne jako kráva. Automat DSG řadí dobře a při pravidelné výměně oleje (co 60 000 km) taky vydrží. Jen kombinace TDI + DSG mi vadí jednou zásadní věcí, a to, že automat drží motor v šíleně nízkých otáčkách, hlavně ve městě a motor pořád duní, až mě z toho kolikrát bolí hlava. Proto ho přepnu to nelogického manuálního módu a popřu tím smysl automatu. Naopak výborná je kombinace 1,8 TSI, nebo 2,0 TSI + DSG. Motor si jen ševelí a jízda je velmi příjemná. Takže pokud se smíříte, že nebudete jezdit za 6 litrů na 100, je to výborná volba. P.S. za tu vyčleněnou sumu bych popřemýšlel o úplně novém autě (z ceníkovky jistě dá dealer slušnou slevičku), nebo max. ročním s prodlouženou zárukou. I u benzínu doporučuji přidávat benzínová aditiva, je to přímý vstřik a je to prevence proti zakarbonování, zvlášť u automatu, který drží motor v maximálně nízkých otáčkách.
respond
harisson
number of posts7
Wednesday 11.06.2014 14:08, RE: Dnes jsem zkusil projížďku v
rojack posted by:

Viz níže - chci vyšší třídu. Ale díky:)
respond
harisson
number of posts7
Wednesday 11.06.2014 14:10, RE: Aktuální Mazda 6 kombi
Petr S posted by:
vypadá skoro jako liftback. Tohle auto se vám nelíbí?

Mazda 6 není liftback a jediný kombík co bych bral je ta zběsilost od Mercedesu CLS shooting brake, ale to je ranec, který za auto dát nechci...

respond
harisson
number of posts7
Wednesday 11.06.2014 14:11, RE: Rodinný liftback za 400 až 700k
David V posted by:
harisson posted by:
Nejdříve jsem chtěl SUV - Touareg, X5 nebo ML = hodně místa, velký kufr, příjemné a bezpečné svezení. Pak se mi to trochu rozleželo v hlavně, a pokud je pravda, že náklady na provoz (spotřeba, pneu, opravy, atd..) jsou přibližně 2x vyšší než u aut typu Superb, Passat, A6 atd., tak už se mi SUV nezamlouvá vůbec. Tak jsem si usmyslel, že to musí být liftback. Kombi v žádném případě - nelíbí se mi! Ale těch liftbacků je strašně málo - prakticky se dá rozumně vybírat jen ze Superbů a případně Mondeo. Je to tak? BMW3 GT už je docela balík. Sedan nevyhoví rodinným požadavkům. Dál chci spolehlivý automat a aby to trochu jelo (min. 100 KW). Budu vděčný, za každou radu - pokud je Superb dobrá volba, tak jaký? Nebo spíše Mondeo a oba v 2litru Dieselu? Díky
Co Opel Insignia? Nabízí 4x4, liftback a chrochty CDTi od Fiatu jsou poměrně slušné.

Insignia bohužel bídná zkušenost - dvou lidí v okolí, v obou případech dost poruchové...

respond
BMW528i
number of posts372
date of registration07.01.2013
Wednesday 11.06.2014 14:17, RE: Rodinný liftback za 400 až 700k
harisson posted by:
David V posted by:
harisson posted by:
Insignia bohužel bídná zkušenost - dvou lidí v okolí, v obou případech dost poruchové...

taky mám v okolí odstrašující případ s insignií turbo benzín 4x4. co starší bmw 5gt?
respond
harisson
number of posts7
Wednesday 11.06.2014 14:18, RE: Superb
Paul posted by:
Superbem 2 jsem se už něco najezdil, vyzkoušel jsem i automat. 2,0 TDI CR vydrží dost, hlavně pokud se v něm pravidelně mění olej, doporučuji co 15 000/ rok, vstřikování je repasovatelné, ale když se používá kvalitní aditivum nebo prémiová nafta, tak se to řeší až při vysokém nájezdu. Základní varianta sama o sobě jede výborně a výkonově stačí, 125 kW verze už táhne jako kráva. Automat DSG řadí dobře a při pravidelné výměně oleje (co 60 000 km) taky vydrží. Jen kombinace TDI + DSG mi vadí jednou zásadní věcí, a to, že automat drží motor v šíleně nízkých otáčkách, hlavně ve městě a motor pořád duní, až mě z toho kolikrát bolí hlava. Proto ho přepnu to nelogického manuálního módu a popřu tím smysl automatu. Naopak výborná je kombinace 1,8 TSI, nebo 2,0 TSI + DSG. Motor si jen ševelí a jízda je velmi příjemná. Takže pokud se smíříte, že nebudete jezdit za 6 litrů na 100, je to výborná volba. P.S. za tu vyčleněnou sumu bych popřemýšlel o úplně novém autě (z ceníkovky jistě dá dealer slušnou slevičku), nebo max. ročním s prodlouženou zárukou. I u benzínu doporučuji přidávat benzínová aditiva, je to přímý vstřik a je to prevence proti zakarbonování, zvlášť u automatu, který drží motor v maximálně nízkých otáčkách.

Díky. Právě jako alternativu k Superbu beru Mondeo 2.2 tdci - http://www.tipcars.com/ford-mondeo/22tdci-automat-kuze-navi-xeno-36857142.html. Co jsem četl, tak by to mohla být moc příjemná záležitost. Kufr sice trochu menší, ale pohodlí a výbava budou možná trochu výše. U Superbů bude z čeho vybírat, ale těch Mondeí tolik není...jinak budu samozřejmě rád za cenu kolem 400 více než za 700k - tam je varianta BMW 3 GT, ale cenově chci být spíše do půl mega
respond
harisson
number of posts7
Wednesday 11.06.2014 14:19, RE: Rodinný liftback za 400 až 700k
BMW528i posted by:
harisson posted by:
David V posted by:
harisson posted by:
taky mám v okolí odstrašující případ s insignií turbo benzín 4x4. co starší bmw 5gt?

To je už ranec ne? 3 GT se dá kolem 700 ale 5? Raději bych byl kolem půl mega...a hlavně to není liftback, většina je sedan:(

respond
BMW528i
number of posts372
date of registration07.01.2013
Wednesday 11.06.2014 15:20, RE: Rodinný liftback za 400 až 700k
harisson posted by:
BMW528i posted by:
harisson posted by:
David V posted by:
harisson posted by:
To je už ranec ne? 3 GT se dá kolem 700 ale 5? Raději bych byl kolem půl mega...a hlavně to není liftback, většina je sedan:(

5GT se dá od 620tis ročníky 2009/2010 ale 3GT jsem našel od 880tis. nepleteme gran turismo (liftback/hatchback) a grand touring (combi)? pokud by to mohlo být combi tak je celkem výběr kolem 600tis v ročnících 2010
respond
rojack
number of posts145
date of registration06.01.2009
Wednesday 11.06.2014 18:37, RE: Dnes jsem zkusil projížďku v
harisson posted by:
rojack posted by:
Viz níže - chci vyšší třídu. Ale díky:)

Jasně, byl to vtip. Já jen že jsem se s ním právě projel, kámoš ho měl nový. Je to takový očesaný velorex, zvlášť s tím komářím motůrkem. Chápu touhu po mírně vyšší třídě.
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.