martin32 posted by:
Koupili jsme v r.2007 dvě bmw 530i v manuálu, a varuji tazatele před koupí autase zadním náhonem. Můžete mít sebekvalitnější gumy a myslet si o sobě že jste nejlepší řidičširoko daleko, nicméně zadní náhon je v zimě velká nevýhoda, stejnou blbost jsme udělali v tom že jsme nekoupili automat.Já osobně bych bral Superba v případě že chci (proč taky nechtít) automat,jinak bych šáhl do jiné předokolky, ať už mondeo /pohodlnější podvozek/, avensis, mazda atd.Nedávno jsem se bavil s jedním šéfem prodeje velkého autosalonu a může si hlavu ukroutit nad tímjak skoro každý koupí Superba v kombíku i když jezdí v drtivě případů v autě sám a do kufru si dáposléze maximálně notebook. Jedině co si prý dají zákazníci vymluvit a následně si nemůžou vynachválit, je to že místo 4x4 vezmou automat.
Nevím proč varujete, před zadním náhonem. To že s ním neumíte jezdit neznamená, že je špatný, já jezdím u 4 zimy s bmw a nikdy jsem neměl problém, nikdy jsem neměl řetězy ani na horách, jezdím za každého počasí a kdekoliv a už bych nechtěl předokolku nai vidět, na kluzkém povrchu je naprosto neovladatelná, na řízení nepříjemná.... Za ty 4 roky jsem s bmw najel skoro 200tkm, předtím asi 100 s předokolkama a ted jezdím občas se služebníma předkolkama, tak myslím, že to můžu srovnat. jinak automat je fajn, ale někdo ho nemusí, to áleží na každém.
K dotazu:
Superba bych nevolil - nedělá se sedan a twindor neodhluční zadní nápravu jako sedan, jediný 6 válec je 3,6i a je jich málo, místem a pohodlím vpředu neohromí a místo vzadu mě nezajímá, přední náhon je hrůza, 4x4 omezená nabídka a dražší, dsg motor dost podtáčí, někdy až tak že jsou od motoru cítit vibrace,
za sebe doporučuji BMW 5 nebo MB E, e je pohodlnější a prostornější, 5 zase stavěná sportovnější jízdu.
u všech těchto auto počítejte s vysokým nájezdem km u ojetin (cca 50tkm/rok a víc v extrémech okolo 200tkm/rok), ale při dobrém servisu to nevadí.