citation:
reakce na: Expl1cit, 17.02.2020 13:38 (Koukal jsem na ty Hondy a to j ...)
Ahoj, jak píšou ostatní, někdy došetřit je to nejlepší, co člověk může udělat
Co se týká Octávií II facelift, můj kamarád měl flotilu 1.6 MPI, kde motory se nekazily, ale spoustá dílů, co by člověk od koncernu nečekal ano. Praskla 2x zadní okna na liftbacku, odešly mechaniky otevírání okna na předních dveřích, čidla ABS, nebo netěsnil chladič(za to mohl ale možná kamínek).
Proto bych silně doporučoval Golf VI kombi s motory 2.0 TDI CR nebo 1.4 TSI, kde s vyšším nájezdem bych si volil také diesel, s tím, že bych si šetřil na vstřiky, EGR ventil nebo FAP filtr.
Jinak ale Golf VI deklasuje Octávii II ve zpracování, interiéru ale i sedadlech! Ohledně životnosti dílů mám svůj subjektivní názor, že koncern Škodovky šidí, ne moc ale šidí
U nových aut je to skoro jedno, ale když kupuješ ojetinu, je třeba na to myslet, ani výfuk není tak levný, pokud nechceš Polmstrow, kde neuslyšíš manželku ani když bude křičet
Motor 1.4 TSI se nedoporučuje brát ten twinturbo, takže prostě vzít 90kw verzi, vyměnit rozvodovou sadu(i napínáky) s vodní pumpou a pak by měl šlapat dobře. Je to přímý vstřik, tak aditivum neuškodí. 1.4 TSI najdeš i v Passatech a výkon má dostatečný, jede opravdu dobře.
Jinak za mě je fajn Toyota Auris kombi 1.6 VVT 92kw. Spolehlivost vynikající, na rozdíl od Mazdy dobrá antikorozoní ochrana.
Rovněž Ford Focus III je skvělý s motory 1.6 Ti-VCT 92kw(benzín) a parádní s dieslem 2.0 TDCi. Ecoboosty jako ojetiny nejsou dobré ani jeden.
A pak jak jsem psal, můj oblíbenec Ford Mondeo cca 2012+ 2.0 TDCi, který moc vad nemá, včetně spolehlivosti. Jistota na dálnici je mimo mísu Superb II. S oběma vozy jezdím do Rakouska, tak můžu porovnávat. Superb II fl je prostorný, ale houpavý není na sportovní jízdu. Mondeo je pocitově menší v interiéru, ale suverennost podvozku, výdrž dílů je lepší.