citation:
reakce na: Štěpán1234, 24.09.2019 11:14 (Dobrý den,chtěli bychom Vás po ...)
Ahoj, i když je to starší téma, tak je možné, se ještě bude odpověď hodit.
Měl jsem podobné dilema a zvažoval koupi Octavie vs Superb. Případně jiné bezpečné velké auto, které by bylo příjemné pro manželku s dětmi k doktorům, ale taky na delší cestu na dovolenou, občas do práce atd. Palivo mi mohlo být vcelku ukradené, jelikož jsem chtěl vůz s nájezdem kolem 50 000km a prodat za cca 5 let. Jenže se zkrátka nechci koukat na trpící naftu skákající po městě a pak při prodeji s nájezdem 100 000 tvrdit, že je vše v pořádku.....
Zkrátka z toho důvodu jsem měl jasno v tom, že chci ideálně VW a benzín. Svezl jsem se jak v Octavii, Superbu tak v Passatu. Problém Octavie jsem viděl v tom, že ceny všech 3 vozů jsou v "podstatě" stejné... Superb není vůbec špatné auto, jen díky povedenému designu je u něj cena trochu vyšší. (Ovšem pokud bych dostal neodolatelnou nabídku, nebál bych se ho koupit.)
Nakonec to tedy vyhrál Passat 1.4 Tsi 110KW ACT. Základní výbava u Passatu se pro mě nedá srovnat se základní výbavou u Škodovky. Mám vše, co potřebuji, dynamika vozu je dostačující -> ovšem ten pocit uvnitř vozu... to je prostě jiné kafe.
Nechci nikoho přesvědčovat, jen mi zkrátka přijde, že vybrat si dnes auto je na hooodně dlouho a člověk by na konci toho dlouhého a úmorného vybírání měl mít dobrý pocit z celku a nenechat si to kazit maličkostmi.
Trochu jsem odbočil od původní myšlenky, tak na konec jen přeji šťastnou ruku (autobazar) při výběru!