citation:
reakce na: Tony_cz, 09.04.2019 11:52 (Dobrý den,už dlouho hledám nov ...)
Ahoj, Superb 2 nestíhá podvozkově. To není jakási novinářská fráze, ale reálný fakt, kdy na dálnici se vůz houpe nejen v podélném směru, ale i levo-pravém! Je to snad jediný vůz, ve kterém je mi po delší cestě vzadu špatně. Jinak prostorově a motoricky je to příjemná volba. Za mě Passat a Mondeo nabízí prostě více a nejen oni
Máš hodně malý nájezd, za mě bych šel určitě do benzínu s turbem. Náhon 4x4 nemusí být taková výhra, jsem z Beskyd a můžu potvrdit, že pokud máš EDS(uzavře se vpředu difer.), tak jde hodně vyjet i s 2x4, pokud máš dobré zimní pneu
Jinak za mě platí rčení "s 4x4 dojedeš dál, ale pak déle čekáš na vyproštění
"
Kouknul bych na vozy nové, skladovky:
- Seat Leon ST FR 1.5 TSI 150k DSG za 53x tis.kč, kde chybu neuděláš ani vozem ani motorizací a už rozhodně ne dynamikou.
- Opel Astra Innovation ST 1.4Turbo 110kW, Automat, fakt si myslím, že výbava doslova drtí jakoukoliv ojetinu ala Passat, Superb atd.
Motor jede dobře, žádný 2.0 TDI ti neujede
Ceny jsou POD 500tis.kč!!
- Nový Ceed, 1.4 T-GDI GPF 7DCT automat 140 k / 103 kW, cca 515000kč. Dle mého pořád lepší volba, než ojetý Passat 2.0 TDI na tvůj nájezd a výbava Exclusive už je hoodně dobrá
- Renault Megane kombík 1.3 Tce 140k, výbava Intens EDC(je to vlastně stejné jako Powershift od Fordu). Můžu jen dosvědčit, že podvozek a komfort předčí Superb2 facelift s přehledem. Vůbec nový Megane se podle mě povedl a cestování v něm jak jak o třídu lepším vozem.
- Rovněž bych se projel v novém 308 SW GT-line 130k, Aisin automat 8st. Ten motor jede velmi dobře, GT line neurazí snad už nikoho a pořád je to lepší podvozek než Superb facelift.
U všech vozů máš pětiletou záruku, u Ceedu 7 letou, za mě paráda. Držím palec