0
back

diskuze k tématu: Vybaveny Rapid nebo "holá" Octavia?

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, česká vozidla
Plesounek
number of posts6
date of registration28.03.2014
Friday 28.03.2014 23:01, Vybaveny Rapid nebo "holá" Octavia?
Jsem před rozhodnutím zda koupit vybavenější Škodu Rapid Ambiton Fresh + několik věcí navíc (tempomat, climatronic, alarm,...) s cenou kolem 380000 nebo jit do méně vybavené Octavie?
respond
Plesounek
number of posts6
Saturday 29.03.2014 05:55, Rapid versus Octavia
Ještě dodám, že má jít o 1,2 TSI 77 kW.
respond
Ma007
number of posts197
date of registration26.11.2013
Saturday 29.03.2014 06:42, prečo škodu?
Byť Vami idem sa previesť v novej mazde3. V základe ponúka mnohé príplatkové prvky škodovky a hlavne motor bude fungovať. Na reťazové TSi (používané ešte stále v rapide, fabii, roomstri,...) Vám nik dobrého slova nepovie hlavne ak sa spýtate na spoľahlivosť. A ak natrafíte na predajcu, ktorý vám bude tvrdiť, že tam už máte novú generáciu motora tak rýchlo odtiaľ preč, lebo pravdu nehovorí. Nové TSi je v prípade škodovky v ponuke LEN s octaviou 3.

1,2TSi (r.v. 9/2011) som mal, a aby bolo auto v priebehu 2 rokov a 50.000km dokopy 3 mesiace v servise mi v pohode nepripadá. Boli 2x menené rozvody, 1x turbo, 2x káblovanie k turbu a to prosím káble nepoli poškodené / prehrizené od hávedi... Už vtedy (9/2011) pri predaji mi tvrdili, že problémy s reťazou vychytali...
respond
radek.slivaFB
number of posts181
date of registration16.03.2013
Saturday 29.03.2014 10:48, Cena
Sice chápu že tady jde o škodu, ale mě příjde 380 za rapida prostě moc....mazda není špatný nápad, ale za 374 koupíte novou Kiu ceed 1.4 v nejvyšší výbavě tedy exlusive . Popřípadě druhou nejvyšší vybavu 1.6 gdi 99kw za 389. A to jsem si jistý, že výbavou i jízdou předčí rapida...
respond
Plesounek
number of posts6
Sunday 30.03.2014 19:56, Rapid
Bohužel u milované polovičky korejci neprošli výběrem! Kupujeme auto hlavně pro ní, mě zůstane starší Picasso. Podařilo se mi stlačit cenu Rapida s poměrně slušnou výbavou (tempomat, digi klima, winter packet, alarm, navigace - ceníkových 400) na nějakých 370. Je to pořád hodně, ale zase si říkám, že jde pořád o škodovku, na kterou by měly být levnější náhradní díly než na korejce.
Bude mě ještě někdo něčím přemlouvat? Máte někdo nějaké plusy minusy mého výběru? Mockrát díky za reakce.
respond
brin
number of posts727
date of registration28.03.2011
Sunday 30.03.2014 20:31, Octavie
V tomhle výběru bych se přikláněl k Octávii. Paní bude jezdit předpokládám hlavně kratší trasy do 100 km. Pak chybějící tempomat (který se dá mimochodem dodělat za velmi rozumnou cenu) ani další vychytávky v podobě automatické klimy (climatronic) apod. moc chybět nebudou. Ostatně já neznám moc lidí, kteří jezdí kratší trasy a klimatizaci opravdu používají. Většinou by z toho totiž byli záhy nemocní.
respond
Plesounek
number of posts6
Sunday 30.03.2014 20:45, Rapid
Výše uvedený Rapid má mít právě i Climatronic - digiklimu a taky tempomat. Manželka jezdí denně krátké cesty po městě a asi jednou až dvakrát týdně trasy do 100 km. Dálnici tak dvakrát do měsíce. Kromě toho autem 2-3x za rok delší dovolená (léto k moři, zima na hory). Teď mi hustí do hlavy, že už je pevně rozhodlá, že "půjde" do Rapida. Ještě váhám, zda mám do auta nechat Dynamic paket (sportovní sedadla) a hlavně paket pro špatné cesty...máme zvýšený nájezd na zahradu a pravidelně jezdíme na chalupu, kde se skoro kilometr jede po lesní cestě (odlítávají kameny). Má někdo ten paket pro špatné cesty na autě?
respond
xtrox
number of posts233
date of registration01.11.2012
Monday 31.03.2014 15:41, RE: Rapid
Plesounek posted by:
Výše uvedený Rapid má mít právě i Climatronic - digiklimu a taky tempomat. Manželka jezdí denně krátké cesty po městě a asi jednou až dvakrát týdně trasy do 100 km. Dálnici tak dvakrát do měsíce. Kromě toho autem 2-3x za rok delší dovolená (léto k moři, zima na hory). Teď mi hustí do hlavy, že už je pevně rozhodlá, že "půjde" do Rapida. Ještě váhám, zda mám do auta nechat Dynamic paket (sportovní sedadla) a hlavně paket pro špatné cesty...máme zvýšený nájezd na zahradu a pravidelně jezdíme na chalupu, kde se skoro kilometr jede po lesní cestě (odlítávají kameny). Má někdo ten paket pro špatné cesty na autě?

měl jsem paket pro špatné cesty na o2 - zaplastovaný spodek a o 3 cm vyšší...tlumiče byly trochu tvrdší než standardní nastavení, jinak spokojenost.
občas jsem jezdil za zákazníky na stavbu, na vozíku tahal terénní motorky a bylo nutno dojet lesní cestou, také jsem na sněhu nezůstal viset břichem - tyhle věci byly s klasickou výškou oktávky ve stylu "vystupte, já to zkusím projet".

nevýhodou byl horší obtok vzduchu, škodovka přiznává u zvednuté oktavie 2 deci navrch
respond
pokuston82
number of posts1
date of registration24.03.2013
Tuesday 01.04.2014 11:28, Octavia
Dle mého názoru jednoznačně Octavii (pokud pomineme ostatní značky). Ten prostor co je v autě do šířky (i délky) oproti Rapidu žádnou výbavou nenahradíte. Nehledě na úroveň oplastování v rapidu, v Octavii to taky není žádná sláva, ale furt lepší než Rapid.
Další argument je ten motor, papírově jsou nastejno, ale ve skutečnosti je v Octavii o generaci novější motor, který nemá neblaze proslulý řetěz na rozvodech.
(ať se paní podívá i na Seaty, mají taky zajímavé ceny...)
respond
tkapralFB
number of posts1
date of registration01.04.2014
Tuesday 01.04.2014 11:32, RE: Vybaveny Rapid nebo "holá" Octavia?
Trochu tedy přispěji do diskuze
O motorech TSI jsem si přečetl a slyšel dost. Jenomže motor TSI z roku 2011 a přepracované TSI v roce 2014 je trochu něco jiného (stejně jako THP v Peugeotech a Citroenech,který už taky vyměnily za úplně nové a spolehlivější). Mouchy se už vychytali a ti co mají nové TSI s ním nespokojení nejsou (2 lidé v mém okolí)
Pokud budu řešit Rapida nebo Rapida Spaceback a Octávu,tak jsou to úplně odlišná auta. Rapid je auto za nižší cenu a tak se tam na dost věcech šetřilo a i jízdní vlastnosti nejsou taková bomba (jel jsem normálním rapidem 1.2TSI/77kW při zkušební jízdě v Auto Palace okolo sídliště Spořilov a při 80km/h jsem na zadní sedačce dost skákal,jako ve favoritu/felicii). To Octáva je velmi dobře udělaná jak zpracováním,tak i podvozkově a je to "aspoň" auto. A kdybych se měl držet koncernu,tak jestli nebude vadit menší kufr,tak bych šel do Seata Leon ve stejném motoru a vrchol je poslední Golf,který je opravdu podvozkem někde jinde. Jezdil jsem zkušebně i posledním Ceedem v 1.6GDI a mile mně překvapil (skvělý podvozek,který líp tlumí nerovnosti než Octáva a motor,který je trošku hlučnější,ale jede taky hezky a hlavně atmosféra bez turbíny,která se nebude kazit). Ještě zkus pouvažovat o posledním Fordu Focus,který má nejlepší podvozek ve své třídě (společně s Golfem a Aurisem) a díly taky nestojí ranec a pokud ti bude vyhovovat 3 válec se 125 koníky,který od spodu moc netáhne,ale když se rozjede,tak jede překvapivě dobře,tak neuděláš chybu.

Momentálně vybírám pro Otce náhradu dosluhující jedničkové Octávy TDI/81kW a testujeme benzíny kolem 120-140 koní a jsme překvapený,že i třeba nová 308 od Peugeota je v 1.6THP 125koní dost výkoná a pohodlná (a ještě vypadá krásně,až na málo místa pro nohy vzadu).

Zdravímj a přeji hodně štěstí v rozhodování

respond
Ma007
number of posts197
Tuesday 01.04.2014 11:43, RE: Vybaveny Rapid nebo "holá" Octavia?
tkapralFB posted by:
Jenomže motor TSI z roku 2011 a přepracované TSI v roce 2014 je trochu něco jiného

to áno, ale do rapidu sa stále dáva to isté reťazové TSi ako v r. 2011, síce už s napinákom typu "K" = 11te písmeno v poradí, takže nejakú záruku vychytania chýb nevidím, keďže abeceda má ešte pár písmen v zálohe

Čo sa týka jazdných vlastností tak použiť slovíčko "bomba" v spojení so škodovkou je veľmi prehnané. Je to sivý priemer, teda ani neurazí, ale ani nenadchne, čo iné čakať od náprav zo skladových zásob... Ja to stále vidím na Japonca z Japonska.
respond
Plesounek
number of posts6
Wednesday 02.04.2014 20:09, Rapid
Tak už jsme Rapida objednali! Máme slušnou výbavu - Climatronic, tempomat, winterpacket, komplet v elektrice,... cena pak vyskočila na 360000. Snad budeme spokojení.
respond
Ne321
number of posts196
date of registration02.07.2013
Thursday 03.04.2014 07:36, RE: Rapid
Plesounek posted by:
Tak už jsme Rapida objednali! Máme slušnou výbavu - Climatronic, tempomat, winterpacket, komplet v elektrice,... cena pak vyskočila na 360000. Snad budeme spokojení.

Kdyz ji milujes, tak neni co resit. Presne diky takovym lidem Skodovka spokojene prodava osizena auta (a ze ten Rapid je zatracene osizeny) za ceny sto tisic nad konkurenci. Mimochodem, za 360.000Kc se da koupit skladovy Golf ve stejne vybave.
respond
Ma007
number of posts197
Thursday 03.04.2014 09:57, RE: Rapid
Ne321 posted by:
Plesounek posted by:
Kdyz ji milujes, tak neni co resit. Presne diky takovym lidem Skodovka spokojene prodava osizena auta (a ze ten Rapid je zatracene osizeny) za ceny sto tisic nad konkurenci. Mimochodem, za 360.000Kc se da koupit skladovy Golf ve stejne vybave.

Mám dojem, že celý dotaz nebol o poradení ale o chválení sa. Hlavne v spojení s cenou 13k€ na fábiu s batohom, keď za 14k€ je mazda3, Peugeot 308 s 1,6THP, Toyota auris,.... Teda všetko autá o triedu vyššie (teda nižšia stredná trieda, rovnako ako Octavia). NE321 to pekne vystihol,keď ju miluješ...

V každom prípade majiteľovi prajem aby auto slúžilo k spokojnosti a bez závad.
respond
Plesounek
number of posts6
Thursday 03.04.2014 10:27, Rapid
Nechtěl jsem, aby diskuze vyzněla ve stylu, že se chválím! Jsem si vědom, že škoda je obecně předražená. Ale na druhou stranu, když budu chtít za 4-5 let auto prodat, tak na něm možná ztratím méně, než na vámi uvaděných pežotech 308, kia a hyunday vozech! Přizníávám, že jsem byl trošku v šoku, když jsem se v úterý potkal se známým, který přijel fungl novým peugeotem 508SW, ve slušné výbavě a s cenou totožnou. dostal slevu na skladový vůz....

Jinak mi ukažte skladového golfa s tempomatem, climatronicem, vyhřívanýma sedačkama, elektrikou,.. za 360 000. Nenašel jsem!

Díky za reakce.
respond
xtrox
number of posts233
date of registration01.11.2012
Friday 04.04.2014 10:19, RE: Rapid
Plesounek posted by:
Nechtěl jsem, aby diskuze vyzněla ve stylu, že se chválím! Jsem si vědom, že škoda je obecně předražená. Ale na druhou stranu, když budu chtít za 4-5 let auto prodat, tak na něm možná ztratím méně, než na vámi uvaděných pežotech 308, kia a hyunday vozech! Přizníávám, že jsem byl trošku v šoku, když jsem se v úterý potkal se známým, který přijel fungl novým peugeotem 508SW, ve slušné výbavě a s cenou totožnou. dostal slevu na skladový vůz....Jinak mi ukažte skladového golfa s tempomatem, climatronicem, vyhřívanýma sedačkama, elektrikou,.. za 360 000. Nenašel jsem!Díky za reakce.

je to teda předváděčka a kousek výš...ale rozhodně ro za 5 let prodáte výš než rapida
http://www.dasweltauto.cz/Car/745175/golf-comfortline-1-2-tsi-77kw
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.