Ahoj,
jelikož náš dvojkový golf už pomalu, ale jistě míří do důchodu, je čas se podívat po něčem novém. Poslední týdny jsem pročítal fóra a diskuze, abych si udělal alespoň představu o tom, co potřebuji, ale už se v tom začínám ztrácet a proto prosím o radu.
Abych to nějak shrnul, bral bych novější (2014+/do 100tkm), ideálně vyšší, spolehlivý kombik, do kterého v klidu naložím velkého psa a budu s ním moci vyrazit do hor nebo někam na polňačku bez toho, abych to hned sedřel (4x4 by taky nebyla k zahození). Roční nájezd bude menší (tak 10-15K) takže spíš benzín s cenovkou kolem 350tis.
Zamiloval jsem se do Scouta, ale za tuhle cenu to bude tak 8 let staré auto co má nalítáno přes 200tkm, což mi přijde dost. Jelikož chci mít s autem co nejmenší strarosti, koukal jsem i po něčem novém ala Duster, kde si ale nejsem jistý provedením. Cesta do Norska asi nebude v Dusteru to nejpříjemnější, že?
Další variantou jsou nové kombíky, se kterými se ale moc nevydám mimo silnici. Na mysli mám hlavně nové Tipo, Fabii III, Focuse nebo novou i30, která by měla co nevidět vyjít.
Vím, že tu teď míchám dvě různé kategorie, ale spíš by mě zajímalo, jestli existuje něco podobného jako je Scout, ale s nižší cenou. Koukal jsem i na Outbacky, ale ty jsou zase někde jinde co se týče provozních nákladů i ceny.
Každopádně budu rád za jakékoliv rady, co pořídit, než si třeba našetřím na vysněného Scouta nebo Outbacka