0
back

diskuze k tématu: vůz do 130tis: Octavie, VW, Mazda 6

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, česká vozidla, německá vozidla, japonská vozidla, typ vozidla, osobní
tom71
number of posts1
date of registration26.06.2013
Wednesday 26.06.2013 10:10, vůz do 130tis: Octavie, VW, Mazda 6
Zdravím všechny,
potřebuji vůz pro 4členou rodinu s ročním nájezdem okolo 15tis km, každodením dojížděním do práce (jedna cesta cca 11km), výlety na chatu. Jsem zvyklý na naftu, i když v rámci nájezdu km je to možná špatná volba?
V hledáčku mám tyto 3 vozítka:
Octavia I 1,9tdi (81kw) - velký vůz, levný servis, bojím se problémů s turbem, rádi to kradou a navíc vzhled vozu nic moc.
Mazda 6 - velmi chválen v recenzích, pěkný design, obava z drahé údržby a koroze.. Nevím zda benzín či diesel.
VW golf IV 1,9tdi - totéž co octavie, stejné motory a podvozek, dražší pořizovací cena a servis.
Do teď jezdím s golfem III 1,9sdi 47kw, který dosluhuje.
Forda nechci-od mnohých známých jsem moc chvály neslyšel.
cena do 130tis + 15tis. okamžitá investice
děkuji za rady a doporučení
respond
number of posts
date of registration
Tuesday 13.08.2013 21:39, Re:
Dobrý den. Pro Váš roční nájezd se hodí spíše benzínový motor, nicméně diesel z Octavie nebo Golfu se Vám doporučit nebojím, jelikož jsou to velmi povedené motory s velmi nízkou spotřebou a vysokou spolehlivostí. V případě Mazdy 6 už bych volil pod kapotu benzín, se spolehlivostí je na tom tento vůz ale rovněž velmi dobře. Nechci Vám nutit nějakého forda, ale Focus s benzínovou šestnáctistovkou je velmi dobrý, spolehlivý, a jízdními vlastnostmi se s ním může rovnat pouze Mazda 6, ostatní hravě předčí.
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.