0
back

diskuze k tématu: Srovnani provoznich nakladu Octavia vs Superb

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, česká vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 13.08.2014 22:27, Srovnani provoznich nakladu Octavia vs Superb
Dobry den,
Rada bych se vas zeptala na nasledujici:
Rocne najezdim okolo 50tis km a momentalne resim nakup noveho - ojeteho vozidla. Rozhoduji mezi Octavii a Superbem. Jezdim predevsim v zahranici - Nemecko a Francie, tudiz po pomerne slusnych dalnicich. A ted: resim rozdil v provoznich nakladech mezi Octavii - zatim jsem nenasla zadnou konkretni, ale chtel bych 2L TDI (5 ci 6 rychlosti) ci Superbem -tam mam konkretni nabidku 2L, 6 rychlosti, rok vyroby 2011.
Chtela bych se zeptat na rozdil v provoznich nakladech, a take jaky je rozdil mezi beznymi opravami - pneu, brzdove desticky, remen.
Taky jsem se chtela zeptat, zda Skoda Superb s rokem vyroby 2011 ve vyse uvedenem modelu ma dobre recenze (nekde jsem cetla, ze tento typ vozidla je kvalitnejsi v provedeni s rokem vyroby 2008 - 2009).
Predem mockrat dekuji za odpoved!
respond
number of posts
date of registration
Wednesday 20.08.2014 22:39, RE:
Dobrý den. Rozdíly v provozních nákladech mezi těmito dvěma auty je velmi malý. Mají k sobě poměrně blízko používají prakticky stejnou techniku. O něco levnější náhradní díly jsou ale na Octavii. Co se týká kvality superbu, ze začátku mnoho nevydržela ložiska kol, což automobilka později vyřešila změnou dodavatele. Brzy ale odchází přední příčná ramena, tedy zejména jejich zadní silentbloky. Pokud je rychle nevyměníte, riskujete opotřebení vnitřků pneumatik. Naštěstí lze silentbloky vyměnit poměrně jednoduše a levně. Příliš dlouhou životností neoplývají ani zadní tlumiče, pokud byste koupil vůz s nájezdem přes 200 tis. km, počítejte s repasí zadní nápravy (tedy alespoň pokud vám záleží na dobrých jízdních vlastnostech vozu) za cenu okolo 15 tis. Kč.
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.