nepřihlášený uživatel posted by:
Dobrý den, prosím o radu při koupi ojetého vozu. Doposud využívaná octavie 1.9 TDI rok výr. 2012. Najeto 500 000 Km, maximální spokojenost. . Hledáme něco podobného za níže uvedenou cenu max. 3 roky staré. Nemusí být škoda.Požadavky: kombi, spolehlivost dlouhá životnost, cena max. 300 000 Kč, nízká spotřeba, jezdíme 1 000 Km týdně.
Přečetl jsem si níže uvedené rady a musím říct, že s mnohými souhlasím, hlavně ta poznámka - otoč to, dej 500 tis. za auto a možná 300 tis najedeš je opravdu trefná. No, já bych to viděl na 2 možnosti - vzhledem k tomu, že současná oktávka bude bez nějakého podvůdku neprodejná za nějaký rozumný peníz, možná bych ji nechal prověřit, co všechno hrozí výměnou a klidně zainvestovat třeba i 50 000,- (i víc) a dal jí do dobrého technického stavu a dojezdil. Podle mě se to vyplatí. Pokles hodnoty se už totiž zastavil a celkově je to auto zánovní.
Nebo koupit to samé, co nejméně ojeté, ale i tady můžou být nějaké investice.
Jinak 1,9 TDI se přestaly dělat v r. 2010, maximálně může být datum první registrace 2011. 1,9TDI z 2012? To jste sehnali kde?