0
back

diskuze k tématu: škoda octavia vs. ford focus

category of topic classification: poradna, automobilky, česká vozidla, německá vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 25.09.2015 10:16, škoda octavia vs. ford focus
Dobrý den, mám v plánu koupit ojetý vůz a nemůžu se rozhodnout mezi š. octavií 1,9 naftou(jedničková ale novější) a fordem focusem. Cenově bych to viděl někde kolem 100 000,- můžete mi prosím poradit? Ještě ani nevím jestli naftu nebo benzín, každý totiž radí něco jiného. Děkuji za nějakou radu !
respond
Fanda
number of posts551
date of registration28.09.2008
Friday 25.09.2015 11:47, RE: škoda octavia vs. ford focus
nepřihlášený uživatel posted by:
Dobrý den, mám v plánu koupit ojetý vůz a nemůžu se rozhodnout mezi š. octavií 1,9 naftou(jedničková ale novější) a fordem focusem. Cenově bych to viděl někde kolem 100 000,- můžete mi prosím poradit? Ještě ani nevím jestli naftu nebo benzín, každý totiž radí něco jiného. Děkuji za nějakou radu !

Zkuste si hodit korunou,nebo to nějak rozpočítat.Vyjde to prakticky nastejno,jako se spoléhat na radu někoho,koho ani neznám.Nebo by tu byla ještě jedna možnost,zkusit si v testech,kterých je zde nespočet získat nějaké informace a podle toho se rozhodnout.
respond
spiteful
number of posts71
date of registration18.06.2015
Friday 25.09.2015 14:34, Prašť jak uhoď
Je to fakt jedno. Oktávky pofaceliftu jsou už vychytaný, pěkný, ale už pomaličku začínaj kravnout (L
a K) nebo reznout. Focus je klasika, která je možná i trochu hravější, ale bacha na výběr motoru. Jestli jezdíš město a krátký trasy, vezmi benzin, jestli najedeš víc jak 30.000km/rok na delší trasy, tak vezmi dehet. Apropo, zkusils kouknout na Volvo? Buď čtyřdveřové kupé S60 (hodně podobný oktávě), nebo kombika V70? Z Volva aspoň nebolí záda....
respond
PetrT
number of posts1076
date of registration24.05.2009
Friday 25.09.2015 16:13, RE: Prašť jak uhoď
spiteful posted by:
a K) nebo reznout. Focus je klasika, která je možná i trochu hravější, ale bacha na výběr motoru. Jestli jezdíš město a krátký trasy, vezmi benzin, jestli najedeš víc jak 30.000km/rok na delší trasy, tak vezmi dehet. Apropo, zkusils kouknout na Volvo? Buď čtyřdveřové kupé S60 (hodně podobný oktávě), nebo kombika V70? Z Volva aspoň nebolí záda....

Z volva sice nebolí záda, ale z Volva za 100t dost často bolí peněženka.
respond
Zvirak
number of posts459
date of registration09.09.2012
Friday 25.09.2015 16:17, .
no tak srovnávat S60 s oktávkou je silná neznalost a nezkušenost. Volvo je někde jinde, i cenou.

zajímavé je i slovní spojení "čtyřdvéřové kupé S60"
respond
spiteful
number of posts71
date of registration18.06.2015
Saturday 26.09.2015 13:10, To Zvirak
Bych neřek, že o oktávkách toho moc nevim, když se to v 94-95 prototypovalo, tak se ten podvozek z trojky golfa snažili nabušit na kastli z rovera a volva. A S 60 je skutečně čtyřdveřové kupé !!!! To jen češi nepochopili filosofii toho auta a melou něco o tom, že na zadní sedačky se nikdo nevejde.....zajímavý, že segment čtyřdveřových kupé prý založil cc passat, ale s60 tu je už od devadesátých let )
respond
PetrT
number of posts1076
date of registration24.05.2009
Saturday 26.09.2015 14:18, RE: To Zvirak
spiteful posted by:
Bych neřek, že o oktávkách toho moc nevim, když se to v 94-95 prototypovalo, tak se ten podvozek z trojky golfa snažili nabušit na kastli z rovera a volva. A S 60 je skutečně čtyřdveřové kupé !!!! To jen češi nepochopili filosofii toho auta a melou něco o tom, že na zadní sedačky se nikdo nevejde.....zajímavý, že segment čtyřdveřových kupé prý založil cc passat, ale s60 tu je už od devadesátých let )

Zvláštní že automobilka tu S60 prezentovala jako premiový sedan střední třídy, což je tedy aspon pro mě směrodatné. Asi ti tenkrát zapoměli ale zavolat, chápu.
Přijde mi legrační psát že se někdo snažil u samonosné karoserie naroubovat nějaký jiný podvozek. Jestli myslíš maskovací plechy aby to vypadalo jako Rover (to jsem viděl na fotce, Volvo ne) na sklelet oktávky, tak to jo, ale jinak je to k smíchu. To by jim ta získaná data moc nepomohla.
Passat CC je reakce na velký úspěch Mercedesu CLS, takže těžko může někdo tvrdit že segment založil Passat.

respond
number of posts
date of registration
Wednesday 07.10.2015 23:56, RE:
Dobrý den. Oba vozy mají společnou velmi dobrou spolehlivost, u dieselové octavie je velkým plusem nízká spotřeba, focus zase boduje lepším podvozkem. Pokud nenajedete ročně více než 30 tis. km, bude lepší volbou benzínový motor.
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.