0
back

diskuze k tématu: Škoda octavia scout 3

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, technické dotazy
carlos17
number of posts1
date of registration15.08.2021
Sunday 15.08.2021 21:05, Škoda octavia scout 3
Dobrý den, uvažuji o koupi rodinného vozu. Konkrétně jsem narazil na nabídky škoda octavia scout 2016 (2.0 Tdi) s manuální převodovkou a na klasickou Škodu octavia combi 3. generace 2018 po faceliftu s pohonem předních kol a výbava Style. Nájezd obou vozidel je do 90 000 km a pořizovací cena je 400 000 Kč. Zajímalo by mne, když má scout ve výbavě vestavěnou navigaci, tak jestli lze připojit iphone a používat navigaci svou a zda by mě servis čtyřkolky finančně nezrujnoval. Za každou radu děkuji.
respond
ctverak
number of posts255
date of registration01.08.2007
Tuesday 17.08.2021 15:23, RE: Škoda octavia scout 3
citation:
reakce na: carlos17, 15.08.2021 21:05 (Dobrý den, uvažuji o koupi rod ...)

Pokud bude Octávka z roku 2016 a mladší, tak vestavná navigace umí připojit chytrý telefon, případně lze smartlink v autorizáku nechat za poplatek aktivovat.
Běžný servis 4x4 není o tolik náročnější jako u předokolky, každých 60tis by se měl vyměnit olej v Haldex spojce zadního diferenciálu. Bohužel škodovka u Octavie 3. generace předepisuje výměnu oleje v haldexu jednou za 3 roky což u služebních aut může být i 150tis km a pak se často stává že spojka nefunguje. Ve většině případů se to dá spravit několikanásobnou výměnou oleje s proplachem což je záležitost v nezávislém servisu aspoň za 8tis. Na zvedáku se dá poznat jestli spojka funguje, doporučuji to vyzkoušet.

Jinak Scout je o poznání pohodlnější jak předokolka s TDI 110kW, je to dáno jednak nezávislou zadní nápravou a pak o 15mm vyššímu podvozku a i pneumatiky mají tuším vyšší profil.
Při vyšším km nájezdu ke 4x4 servisně náročnější, kardan je zdrojem hluku a vibrací, haldex spojka umí taky pěkně hučet a výměna DPF nebo EGR je pro mechanika díky karadanu pěkná pakárna. Takže pokud 4x4 nepotřebujete, tak si jej nekupujte.
respond

update
you watch this topic

stop watching this topic

similar vehicles on offer:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.