0
back

diskuze k tématu: Škoda Octavia I 1.8T - koupit ?

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, jaké palivo vybrat, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, vše o spotřebě, technické dotazy, automobilky, česká vozidla
larvoun
number of posts5
date of registration28.02.2014
Tuesday 18.03.2014 08:09, Škoda Octavia I 1.8T - koupit ?
Dobrý den, naskytl se mi výhodný kup Škody Octavia 1.8T. Prioritně bych to viděl u mě spíše na klasický 1.6(sporřeba). Tak nebo tak, chtěl jsem se zeptat, zda tato motorizace, kromě větší spotřeby, neskýtá nějaké možné větší investice. Nevím přesně jak pracuje turbo u benzínového motoru a zda je jeho případná výměna tak nákladná, jako u dieselu...Pokud někdo tuto motorizaci má, rád bych poznal jeho zkušenost s provozem i spotřebou. Děkuji za odpověď
respond
number of posts
date of registration
Thursday 19.06.2014 21:04, re:
Dobrý den. Pokud je Vaše vybraná Octavia s motorem 1.8T zachovalá a v dobré stavu, její koupí určitě neprohloupíte. Spotřebu lze uhlídat kolem 8 litrů na 100 km, a pokud vozu dopřejete pravidelné výměny oleje a slušné zacházení, nemusíte o turbodmychadlo obávat (to ostatně platí u většiny motorů, ať už benzínových či naftových). Zazlobit občas může zapalovací cívka.
respond
Pepe
number of posts1136
date of registration09.05.2007
Thursday 19.06.2014 23:58, RE: re:
Karel - TipCars.com posted by:
Dobrý den. Pokud je Vaše vybraná Octavia s motorem 1.8T zachovalá a v dobré stavu, její koupí určitě neprohloupíte. Spotřebu lze uhlídat kolem 8 litrů na 100 km, a pokud vozu dopřejete pravidelné výměny oleje a slušné zacházení, nemusíte o turbodmychadlo obávat (to ostatně platí u většiny motorů, ať už benzínových či naftových). Zazlobit občas může zapalovací cívka.

Cívka je za pár tisíc, navíc to svezení za to stojí. Rozdíl ve spotřebě tak litr až 2,navíc nikdo netvrdí, že u tý 1,6 cívka neodejde, že jo...
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.