0
back

diskuze k tématu: Škoda Octavia 2(2,0FSI nebo 1,8TSI)

category of topic classification: poradna, automobilky, česká vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Tuesday 12.01.2016 12:04, Škoda Octavia 2(2,0FSI nebo 1,8TSI)
Dobrý den.
Chtěl bych si koupit Škodu Octavia 2 s benzínovým motorem a rozhoduji se mezi těmito tipy motorizací(2,0FSI a 1,8TSI).Zajímal by mne Váš názor jakou z těchto motorizací vybrat z hlediska poruchovosti,údržby...atd....hlavně Vašeho názoru co se týče spolehlivosti.Četl jsem si už nějaké recenze jak odborné tak uživatelské a tak třeba u motoru 1,8TSI dochází k praskání hlav válců,vysící ventily,přeskakování řetězů atd......moc spolehlivý mi nepřijde....i když jsem už měl možnost se s tímto vozem svézt a uchvátil mne na druhou stranu výkon,chod motoru atd....s motorem 2,0FSI jsem tuto možnost zatím neměl...ale přijde mi možná spolehlivější....toť mé dilema...jaký názor na to máte Vy???Poradíte???A ještě takový malí dotaz...u motorizace 2,0FSI bych chtěl náhon 4krát4....je spolehlivý???Předem Vám moc děkuji za Vaše názory,s přáním pěkného dne Adámek L.
respond
Reno
number of posts1352
date of registration30.03.2010
Wednesday 13.01.2016 08:34, RE: ˇŠkoda Octavia 2(2,0FSI nebo 1,8TSI)
nepřihlášený uživatel posted by:
Dobrý den.Chtěl bych si koupit Škodu Octavia 2 s benzínovým motorem a rozhoduji se mezi těmito tipy motorizací(2,0FSI a 1,8TSI).Zajímal by mne Váš názor jakou z těchto motorizací vybrat z hlediska poruchovosti,údržby...atd....hlavně Vašeho názoru co se týče spolehlivosti.Četl jsem si už nějaké recenze jak odborné tak uživatelské a tak třeba u motoru 1,8TSI dochází k praskání hlav válců,vysící ventily,přeskakování řetězů atd......moc spolehlivý mi nepřijde....i když jsem už měl možnost se s tímto vozem svézt a uchvátil mne na druhou stranu výkon,chod motoru atd....s motorem 2,0FSI jsem tuto možnost zatím neměl...ale přijde mi možná spolehlivější....toť mé dilema...jaký názor na to máte Vy???Poradíte???A ještě takový malí dotaz...u motorizace 2,0FSI bych chtěl náhon 4krát4....je spolehlivý???Předem Vám moc děkuji za Vaše názory,s přáním pěkného dne Adámek L.

Haldex? Asi v pohodě. Ty motory by mně taky zajímaly. Viděl jsem v Superbu do 30 tkm nájezdu vyměněný motor i DSG /2.0 TFSI/. Takže to bude asi výběr mezi blátem a louží:)

respond
Citroenak
number of posts727
date of registration13.04.2012
Wednesday 13.01.2016 12:54, Benzinove motory VW
No osobne by som sa do toho nepustal. VW benzinove motory nevie robit. Kupil by som si to ako nove, ale ako ojazdene.. urcite by som si nechal tak 50000 bokom a pozrel na allegro.pl, kolko vide druhy motor. Potom by som do toho mozno siel. Ako druhe auto do rodiny to nemusi byt zle, ked sa na tom bude jazdit max 30 km od domu. Popripade po drahe, tam by ten motor mohol vydrzaj par kol.
respond
driver111
number of posts528
date of registration13.03.2013
Wednesday 13.01.2016 14:34, RE: Benzinove motory VW
Citroenak posted by:
No osobne by som sa do toho nepustal. VW benzinove motory nevie robit. Kupil by som si to ako nove, ale ako ojazdene.. urcite by som si nechal tak 50000 bokom a pozrel na allegro.pl, kolko vide druhy motor. Potom by som do toho mozno siel. Ako druhe auto do rodiny to nemusi byt zle, ked sa na tom bude jazdit max 30 km od domu. Popripade po drahe, tam by ten motor mohol vydrzaj par kol.

No ono je otázkou, jaké motory VW umí vyrobit.... Protože v posledních cca 10 letech mělo VW problémy jak s diesely tak i s benzíny. Neříkám, že ostatní žádné problémy nemají,ale určitě nebyly tak velké.
respond
PetrT
number of posts1076
date of registration24.05.2009
Wednesday 13.01.2016 16:53, FSI
S 2,0FSI mám zkušenost v EOSu a to cca z roku 2007 už nevím přesně. Jelo to dobře, spotřeba byla co si pamatuju kolem 9 litrů ale já s tim jezdil jako prase protože to bylo testovací auto pro novináře. Měl jsem ho na prodloužený víkend dříve než oni :) No těsně před vrácením mi bouchla pod sedačkou kofola, to bylo teda k nasrání. Prorazila se tam o nějakou kolejnici sedačky bo co.
Motor to byl dobrý, ale bylo to uplně nové auto. Jelo to moc hezky a dobře se vytáčel.
Stejný kus se mi dostal do ruky opět na víkend cca po půl roce s najezdem cca 40t km a dobře si pamatuju že spotřeba na pp byla 7,7l. Já ale jel opět přes devět. Motor asi zažil své ale nebylo to znát.
Někdo na FSI nadává, někdo ne. Podle mě je to dobrý motor, nemá problémy prvních TSI a je bez turba. Dát ho do plynu ale asi nejde takže do rodiného auta nevím. V EOSu mi celkem seděl.
Jo a jezdil jsem na N95, že to má mít N98 mě vůbec nenapadlo - návody nečtu. Jo a tehdejší spolucestovatelka do toho málem natankovala naftu se slovy je to přece VW ne? :D

respond
petajs
number of posts1
date of registration19.07.2012
Thursday 14.01.2016 12:36, skoda 2,0 si
nevim ja to auto nevlastnim ,ale mel jsem nahodou pujcene od autopujcovny encar v praze a jezdilo velmi dobre.spotreba byla na urovni 7,8l a jezdil jsem s nim hlavne dalnice na brno a plzen.to auto bylo pomerne zive a akcelarace slusna
respond
Merlin.01
number of posts1
date of registration27.03.2016
Sunday 27.03.2016 09:57, FSI - skvělý motor
Já jsem FSI 2,0 koupil, protože jsem chtěl benzín. Taky jsem řešil, jestli 1,8 v turbu anebo 2,0 atmosferický. Ze začátku jsem s ním jezdil za 9,3 a postupně, jak se člověk naučí tomuhle motoru rozumět za 7,3. Je to úžasný motor, pružný, poměrně silný a spolehlivý. Dokáže jet na pětku 50 po městě a vůbec mu to nedělá problém. Bohužel jsem o auto přišel při nezaviněné autonehodě a teď sháním znovu FSIčko, ale vzhledem k tomu, že jich zase tolik není, je to docela problém. Ale jiný už snad ani nechci. Osobně jsem s ním byl velice spokojený a doporučuju. Kdybys měl nějaké otázky - rád zodpovím co budu vědět.
respond
HoNZA
number of posts248
date of registration28.04.2008
Sunday 27.03.2016 11:21, fsi
motor fsi je spolehlivý pokud se dodržuje několik pravidel - tankovat 98 oktanový benzin, měnit olej po 15000 km a nechat ho po startu ohřát. Mění se u něj rozvodový řemen, což stojí nějakou korunu ale tohle je jistě lepší než potkaný motor u 1.8 tsi. Pozor - u verzí se 4x4 /u scouta jistě, u obyčejné oktávky si nejsem jistý/ má zkrácené převody - auto jede pěkně, ale žere a duní. Lepší je varianta 4x2
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.