HoNZA posted by:
ZdravímZdeny, soudit Oktávku podle náhradního vozu, ke kterému se všichni chovají jako k maceše je nekorektní. Z druhé strany máš pravdu, že když k tomu autu někdo vzhlíží jako k vysněnému svatému vozu tak bude asi zklamán - s cen, z toho kolik servisu je potřeba a že si servis často neví rady s banalitou a občas i s řádným servisem. Sám mám oktávku II. gen a tak vím, že nějaký zklamání bylo, ale celkem vzato to je velice dobré auto. z jiného soudku - byl jsi se svézt se S. Levorg? musím říct že mě to dostalo
za 760000 /což je cena slušného koncernového kombíku/ dostaneš nádherně propracované auto a jízdní pocit z STi
což ti žádný Volkswagen nedá
A je to první benzínové subaru kde jsem viděl delší dobu na pal. PC spotřebu začínající 7 ! o spotřebu se sice moc nestarám /víc mě zajímá dojezd/ ale tohle mě dostalo - automat /CVT/, 4x4, 17" kola a ono to nežere
S Levoregm jsem zatím nejel, protože mě odrazuje CVT, byť je momnentálně z CVT nejlepší na trhu.
Ale zoět k tématu: o co mně šlo, je to, že Oktávka má najeto 160.000km. Moje auto, co jezdím jako služebák, má 230.000km. Obě stály porovnatelně. Ale jízda v mém je o světelné roky jinde, navíc s o 1/3 vyšším nájezdem. To, že auto drncá jak starý žebřiňák, není nájezdem,. ale koncepcí. To, že hrká jak starý funebrácký povoz, je kvalitou provedení. Toi, že na zadních sedadlech se nedá sedět, je dáno čím? O tohle mi šlo! Ve vztahu k ceně. Jinak aby se věc uvedla na pravou míru:
ve svém životě jsem měl škodovky taky, 120, pak 105, Favorita, 2x O I 1,9TDI, SUperba 2,5 V6. V práci jezdím dnes a denně O I, která má 479.000km, teď mi stojí před barákem, před chvílí jsem s ní dojel. A proti té půjčené je to nebe a dudy, je tišší, zdaleka tak nedrncá přes přejezdy, resp. nemlátí, vzdau je měkčí sezení, od zadní nápravy hučí asu o 1/2 méně, než ta nová. Tohle není gumama, jak někdo píše, ale tím, že O I z roku 2001 nebo 2002, nevím teď, prostě nesla nějaký kila tlumících hmot., o čemž ou OIII mám pochybnosti.
O tohle mi šlo, nestydět se tohle prodávat za ty prachy a ještě psát, kolik ŠMB vydělala za lo%nský rok, je to vrchol drzosti. Na drzhou stranu, když to vovce jsou ochotné zaplatit, tak proč by to zase neprodávali, že?