0
back

diskuze k tématu: Pomoc s výběrem auta pro studenta (100-150 tis kč)

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, jaké palivo vybrat, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, vše o spotřebě, dovoz vozidel, ostatní, automobilky, česká vozidla, typ vozidla, osobní, volná diskuze
alexryml
number of posts2
date of registration18.05.2016
Wednesday 18.05.2016 19:42, Pomoc s výběrem auta pro studenta (100-150 tis kč)
Zdravím, poraďte mi prosím s výběrem auta na meziměstské dojíždění do školy - denně celkem cca 40 km, celkový roční nájezd zhruba do 15 tkm.

Diesel ač láká spotřebou je v mém případě asi špatná volba, uvažuji o octavii 2 před FL s tím, že poskytuje dobrý jízdní komfort oproti menším autům a bude pro mne použitelná i za 3 roky po škole, ale nemám přehled o spolehlivosti jednotlivých motorizacích - spolehlivost, spotřeba atd.

Cenově 100-150 tisíc, k horní hranici jít jen s opodstatněním, jinak budu rád za každou kačku navíc na údržbu

Děkuji
respond
JITISredakce
number of posts3
date of registration30.05.2016
Monday 30.05.2016 09:14, Výběr auta vklidu
Dobrý den,

Naprosto chápu že výběr vozidla je pro lajka velký oříšek, jaké jsou náklady na provoz, jaká mně čeká udržba, co bude vůbec stát Km provozu atd. nicméně tyto otázky nejsou nezodpověditelné,

Jiří Gottwald
JITISredakce
respond
BobanHTP
number of posts2404
date of registration19.08.2015
Friday 03.06.2016 09:59, RE: Pomoc s výběrem auta pro studenta (100-150 tis kč)
alexryml posted by:
Zdravím, poraďte mi prosím s výběrem auta na meziměstské dojíždění do školy - denně celkem cca 40 km, celkový roční nájezd zhruba do 15 tkm. Diesel ač láká spotřebou je v mém případě asi špatná volba, uvažuji o octavii 2 před FL s tím, že poskytuje dobrý jízdní komfort oproti menším autům a bude pro mne použitelná i za 3 roky po škole, ale nemám přehled o spolehlivosti jednotlivých motorizacích - spolehlivost, spotřeba atd. Cenově 100-150 tisíc, k horní hranici jít jen s opodstatněním, jinak budu rád za každou kačku navíc na údržbu Děkuji

Ahoj, u Octávie je pro Tebe nejvhodnější benzínová 1.6, ikdyž celkové budeš mít spotřebu kolem 7l, nejde o náročný motor na údržbu. Jen bude oříšek sehnat takové auto v pěkném stavu a výbavě(ESP málokdy, často jen 4xairbag). Určitě se vyhni motorům 1.8 TSI a 2.0 TDI, ve své době to byly aušusy, které by ti provětraly peněženku Jinak OII se bohužel krade a to hodně, takže určitě si ji připojistit na krádež bohužel...

Asi budu vypadat jako Ford maniak , ale podle mě je ideální auto pro Tebe Ford Focus II 1.6 v benzínu. Seženeš určitě v lepší výbavě a spolehlivostí je na tom stejně ne-li lépe než OII. Dílenské zpracování a odhlučnění není tak dobré jako v OII, ale jinak dobré auto za dobré peníze. Drahý není ani servis. Spotřeba je podobná jako u koncernové 1.6. Ikdyž Focus má dobré řazení a řízení, souhlasím, že OII je pohodlnější a tichší a má větší kufr, což může rozhodnout
respond
sympatico
number of posts54
date of registration04.03.2014
Friday 03.06.2016 14:28, Ad : Výběr auta v klidu
Jitisredakce napsal : Dobrý den,

Naprosto chápu že výběr vozidla je pro lajka velký oříšek, jaké jsou náklady na provoz, jaká mně čeká udržba, co bude vůbec stát Km provozu atd. nicméně tyto otázky nejsou nezodpověditelné,

Jiří Gottwald
JITISredakce

Dobrý den, chci Vám opravdu poděkovat za tyto nicneříkající bláboly. Zkoukl jsem Vaše tři příspěvky, že je to vtip a recese dojde každému, i když to jméno asi dalo práci vymyslet...že ?

Nicméně, když už tady ztrácíte čas, nešlo by psát aspoň trochu normálně ? Je mi jasný, že jste mladší generace a Facebook je alfa omega všeho bytí, a určitě tam lajkujete spoustu věcí...nicměně člověk neznalý se nenazývá lajk, nýbrž laik...takže na Vašem místě bych si lajkl nějakého laika a místo psaní nesmyslů otevřel nějakou knížku- pomáhá to, uvidíte :) Hezký den a mnoho sil v boji s pravopisem :)
respond
number of posts
date of registration
Friday 03.06.2016 15:58, Tleskám a souhlasím
Sympatico,tleskám a uznale mručím. Skvěle napsáno. Mít fejsbůk,máte můj lajk. Nebo odborník?? Teď nevím.
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.