alexryml posted by:
Zdravím, poraďte mi prosím s výběrem auta na meziměstské dojíždění do školy - denně celkem cca 40 km, celkový roční nájezd zhruba do 15 tkm. Diesel ač láká spotřebou je v mém případě asi špatná volba, uvažuji o octavii 2 před FL s tím, že poskytuje dobrý jízdní komfort oproti menším autům a bude pro mne použitelná i za 3 roky po škole, ale nemám přehled o spolehlivosti jednotlivých motorizacích - spolehlivost, spotřeba atd. Cenově 100-150 tisíc, k horní hranici jít jen s opodstatněním, jinak budu rád za každou kačku navíc na údržbu
Děkuji
Ahoj, u Octávie je pro Tebe nejvhodnější benzínová 1.6, ikdyž celkové budeš mít spotřebu kolem 7l, nejde o náročný motor na údržbu. Jen bude oříšek sehnat takové auto v pěkném stavu a výbavě(ESP málokdy, často jen 4xairbag). Určitě se vyhni motorům 1.8 TSI a 2.0 TDI, ve své době to byly aušusy, které by ti provětraly peněženku
Jinak OII se bohužel krade a to hodně, takže určitě si ji připojistit na krádež bohužel...
Asi budu vypadat jako Ford maniak
, ale podle mě je ideální auto pro Tebe Ford Focus II 1.6 v benzínu. Seženeš určitě v lepší výbavě a spolehlivostí je na tom stejně ne-li lépe než OII. Dílenské zpracování a odhlučnění není tak dobré jako v OII, ale jinak dobré auto za dobré peníze. Drahý není ani servis. Spotřeba je podobná jako u koncernové 1.6. Ikdyž Focus má dobré řazení a řízení, souhlasím, že OII je pohodlnější a tichší a má větší kufr, což může rozhodnout