0
back

diskuze k tématu: Octavia RS - co na ni říkáte?

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, česká vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 13.05.2015 12:20, Octavia RS - co na ni říkáte?
Dobrý den, vybírám automobil pro rodinu ale se sportovnějším charakterem a exkluzivitou. Furt se přikláním k dvojkové Octavii RS po faceliftu a to ve verzi diesel. Jde mi o spotřebu a spolehlivost ale i případné levnější díly při opravách. Nevím zda je Octavia dobrou volbou a zda jsou i nějáké podobné alternativy. Můžete mi prosím napsat názor jaké vhodné popřípadě jiné auto by bylo pro mě ideální. Momentálně najezdím zhruba 40 000 ročně ale budeme často jezdit do zahraničí proto bych chtěl diesel.
respond
PetrT
number of posts1076
date of registration24.05.2009
Wednesday 13.05.2015 12:32, RE: Octavia RS
nepřihlášený uživatel posted by:
Dobrý den, vybírám automobil pro rodinu ale se sportovnějším charakterem a exkluzivitou. Furt se přikláním k dvojkové Octavii RS po faceliftu a to ve verzi diesel. Jde mi o spotřebu a spolehlivost ale i případné levnější díly při opravách. Nevím zda je Octavia dobrou volbou a zda jsou i nějáké podobné alternativy. Můžete mi prosím napsat názor jaké vhodné popřípadě jiné auto by bylo pro mě ideální. Momentálně najezdím zhruba 40 000 ročně ale budeme často jezdit do zahraničí proto bych chtěl diesel.

Oktavia RS 125 kW PD je slušná past, pokud vím tak CR se tam snad nikdy nedával.
Požadovat exkluzivitu a chtít oktávku mi přijde jako dobrý vtip. Jako celek je ale RS dobré auto, ale v benzínu. Exkluzivní ovšem ani trochu, sportovní také moc ne. Spíš GT.

Když už by to musela být škodovka kupte si za stejné peníze daleko pohodlnější superb v naftě.
respond
Ne321
number of posts196
date of registration02.07.2013
Wednesday 13.05.2015 13:52, RE: Octavia RS

Pokud pozadujete spolehlivost, tak je Octavia RS TDI docela dobrym vystrelem mimo, je to servisne jedna z nejhorsich Skodovek. TDI PD 125 kW je velmi nestastny motor s vysokymi servisnimi naklady zejmena kvuli problematickym vstrikovacum Siemens.
respond
driver111
number of posts528
date of registration13.03.2013
Wednesday 13.05.2015 15:38, RS
jj, kamaráda to stálo pěkný balík, než to rozchodil, nakonec dával celý nový motor, ale už 103 kW. Jak píše PetrT, když škodovka tak superb na takové štreky, navíc ten už bude mít common rail.
respond
kristian2
number of posts273
date of registration31.03.2015
Wednesday 13.05.2015 18:17, k
oktavia rs je akorad marketingova věc tot vše. exkluzivní určite není a v dieslu už vůbec ne to už fakt ten superb
respond
stréc od piva
number of posts652
date of registration23.11.2007
Wednesday 13.05.2015 18:40, RE: k
kristian2 posted by:
oktavia rs je akorad marketingova věc tot vše. exkluzivní určite není a v dieslu už vůbec ne to už fakt ten superb

přesně tak..trochu silnější motor a nálepka RS

co tak se kouknout třeba na 6kovou mazdu ? určitě bude mít vyšší životnost před zloději..
respond
number of posts
date of registration
Wednesday 13.05.2015 20:42, RE:
Dobrý den. Octavia RS s motorem TDI není z hlediska spolehlivosti moc dobrou volbou. Oba ale nebyly tak spolehlivé, jak by se slušelo. Slabší „pédéčka“ poměrně brzo trpí na zakarbonování, vyviklávají se (s tím souvisí také ředění oleje naftou) a příliš si nerozumí s filtrem pevných částic. Vysoký točivý moment dokáže snížit životnost spojky a dvouhmotového setrvačníku. Do roku 2007 je u tohoto motoru olejové čerpadlo poháněné poddimenzovaným řetězem společně s vyvažovacími hřídeli, který po čase začne prokluzovat a motor je jen krůček od zadření.
respond
mikelight
number of posts34
date of registration01.08.2010
Thursday 14.05.2015 09:45, RE: Octavia RS
PetrT posted by:
pokud vím tak CR se tam snad nikdy nedával

Daval, tak jak u vsech koncernu nekdy kolem 2009/2010 a dal.

respond
ctverak
number of posts255
date of registration01.08.2007
Thursday 14.05.2015 13:12, RE:
Karel - TipCars.com posted by:
Dobrý den. Octavia RS s motorem TDI není z hlediska spolehlivosti moc dobrou volbou. Oba ale nebyly tak spolehlivé, jak by se slušelo. Slabší „pédéčka“ poměrně brzo trpí na zakarbonování, vyviklávají se (s tím souvisí také ředění oleje naftou) a příliš si nerozumí s filtrem pevných částic. Vysoký točivý moment dokáže snížit životnost spojky a dvouhmotového setrvačníku. Do roku 2007 je u tohoto motoru olejové čerpadlo poháněné poddimenzovaným řetězem společně s vyvažovacími hřídeli, který po čase začne prokluzovat a motor je jen krůček od zadření.

Prosím přestaňte psát nesmysly, ŽÁDNÁ s Octávek II neměla u TDI motorů vyvažovací hřídele. Zakarbonování se neustále v diskuzích o PD vstřikovačích omílá, ale je z velké části závislé na druhu provozu, diesel se primárně nekupuje na poskakování po městě, s tím souvisí i filtr pevných částic se kterým jsou problémy jen při pojížděčkách. Vyviklané vstřikovače se 16 ventilových hlav TDI motorů v OII RS netýkají, u nich jsou vstřikovače uchyceny dvěma šrouby na rozdíl od 8 ventilových hlav, kde jsou vstřikovače uchyceny jedním šroubem.

Pokud vím, tak tazatel se ptá na po FL OII, RS má vždycky CR motor, dokonce OII RS měla jako první motor s CR vstřikováním už někdy v roce 2008, tedy před FL.
respond
kristian2
number of posts273
date of registration31.03.2015
Saturday 16.05.2015 22:47, k
pokud ji chcete klidně si ji kupte ale sportovní jakosportovní opravdu není je to makketingoví tah pěknba barva kola znaky rs a poladěný víkon na ukor životnosti ale tím to končí. záleži na konkretník kusu co bude mít za sebou.
respond
Paul
number of posts773
date of registration07.11.2008
Saturday 23.05.2015 08:14, RE: Octavia RS - co na ni říkáte?

RS 2 s common railovým TDI (což je váš případ) je dobrou volbou, pokud má jasný původ a servisní historii. A když přejdete na normální intervaly výměny oleje rok/15 000 km vč. vzduchového filtru, tak se odvděčí i dobrou životností. Při nájezdu 40 000 km/rok si na sebe bez problému vydělá. Co může být problém - RS v dobrém stavu si drží neuvěřitelně cenu, důležité je důkladně zkontrolovat stav podvozku, který je tužší než u benzínové verze a víc namáhaný a spojky se setrvačníkem. Jestli může být i něco méně exkluzivního, co ale polyká nejen dálniční km taky s velkou chutí, klidně se podívejte po obyč. 2,0 TDI CR v běžné oktávce. Výběr je širší, cena nižší a na naše cesty-necesty má lépe naladěný podvozek. Za cenu RS můžete mít mladší a méně ojeté auto. Záleží na prioritách
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.