Saturday 27.08.2016 11:08,
Š Octavia
Už prosím zdejší trollové pochopte, že se koncept poměrně velkého auta na malém podvozku docela dost lidem líbí. Octáva vždy byla a je solidně postavené univerzální auto (do města i na dálnici) se slušnými jízdními vlastnostmi (na což má vliv malý poloměr zatáčené) i komfortem pro posádku, přestože je poskládané, jak bylo nedávno někde vtipně napsáno, z odpadkových dílů VW. Protože je opravdu žádaná, tak si drží cenu i zájem zlodějů. Výhodou je pro starší vozy dostupnost náhradních dílů i za pár kaček z vrakovišť. S OI v TDI jsem toho dost najezdil a až na pár drobností (např. váha vzduchu) nebyl s autem problém a nikde mi nenechalo ve štychu. Takže pokud bych měl pohromadě víc peněz, určitě bych vybral variantu RS. Není to sice sportovní vůz, ale jezdí fakticky slušně, vypadá dobře zvenku i zevnitř, má plnou výbavu (např. xenony, pohodlné sportovní sedačky, climatronic...) a ve své kategorii je opravdu na špičce. Nikde nic nevrže, neláme se a neloupe, což u jiných srovnatelných vozů (francouzské nebo italské stáje) z vlastní zkušenosti už říct nemohu, u jednoho Japonce (Mitsubishi Lancer) na mne některé interiérové díly při jízdě po českých silnících začaly za jízdy i vypadávat.
respond