0
back

diskuze k tématu: Octavia II 1.6 vs Focus II 1.6 vs ???

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, česká vozidla, typ vozidla, osobní
Hyksos
number of posts1
date of registration17.11.2016
Thursday 17.11.2016 10:50, Octavia II 1.6 vs Focus II 1.6 vs ???
Dobrý den,

prolezl jsem snad všechny internetové diskuse týkající se tohoto tématu, ale nikde jsem striktní odpověď nenašel a proto se obracím na Vás s dotazem. Jaké auto vybrat? Jsem student, který se bude po většinu času pohybovat ve městě. Roční nájezd předpokládám okolo 8-10 tisíc. Nejsem žádný závodník a hlavním parametrem pro mě je u auta nízká investice do servisu. Limit na koupi mám 100 000,- a rok výroby od cca 2005.

Z těchto parametrů mi vypadli 2 kandidáti, Octavia II liftback s motorem 1.6 a nebo Focus II hatchback také s 1.6 16v.

Naftě se chci vyhnout z důvodu drahých oprav filtrů pevných částic, turba, dvouhmoťáku atd...

Jaký vůz byste mi Vy doporučili, případně navrhli alternativu?

Děkuji Gruber
respond
kristian2
number of posts273
date of registration31.03.2015
Thursday 17.11.2016 14:06, k
No tak momentálně jste ve fázi kdy si to prostě musíte rozhodnout sám ,Já bych asi vybral fokuse předpokládám že by stačil hatchback .octávie je předražená a není to takoví zázrak a taky to bude otom co seženeto v co nejlepším stavu
respond
Jencek
number of posts91
date of registration09.01.2016
Thursday 17.11.2016 15:45,
Volil bych Focus 1.6 pojede daleko lip a ma dobry podvozek ktery te bude v zatackach bavit zatimco octavka s 1.6 nepojede a bude ziznivejsi spolehlivost je zhruba stejna a servisne to je stejne octavka je zase lepe odhlučněna ale za 100000 bude Focus v lepsim stavu a novejsi rocnik nez ta octavka ktera prakticky na tehle cene startuje a bude to vylitany pelech ze zakladni vybavou
respond
Zdeny60
number of posts1248
date of registration08.09.2009
Friday 18.11.2016 05:12, Volil bych jinou cestu
a podíval se po megane 1,6. Uvedu proč: student nemá garáž (obvykle). Tzn. oktávii vyloučit, neb u kolejí je rozoko, že j někdo ukradne (nevím pro, ale děje se to často.)
Dále mám 100 litrů. Tzn. doporučuji nechat aspoň 15 na první servis (gumy, brzdy, oleje). Megane se dá koupit v top stavu za menší peníze, než FF i ŠO. Dále - Renaulty nehnijou, na rozdíl od FF. Podovzek je u Megana výborný jak po jídzní stránce, tak co do odolnosti (nevěřil jsem, co vydrží). Spotřeba je kolem 7/100, dálky pod 6 lehkou nohou. Motor vydrží neskutečně, rovněž jsem valil oči. Předsukdy je třeba hodit za hlavu, protože Megane 2005-7 netrpí na chornické vady, ani s elektrikou nebývá problém (nebyl problém dokonce ani se startovací kartou).

Megane bych vybíral z důvodu minimálnho rizika krádeže, odolnosti vůči korozi a menší počáteční ceně, která mi dovolí vybrat buď lepší kus a beo si nechat udělat slušný prvotní servis.

POkud ne Megane, pak FF.
respond
BobanHTP
number of posts2404
date of registration19.08.2015
Friday 18.11.2016 09:20, RE: Octavia II 1.6 vs Focus II 1.6 vs ???
Hyksos posted by:
Dobrý den,prolezl jsem snad všechny internetové diskuse týkající se tohoto tématu, ale nikde jsem striktní odpověď nenašel a proto se obracím na Vás s dotazem. Jaké auto vybrat? Jsem student, který se bude po většinu času pohybovat ve městě. Roční nájezd předpokládám okolo 8-10 tisíc. Nejsem žádný závodník a hlavním parametrem pro mě je u auta nízká investice do servisu. Limit na koupi mám 100 000,- a rok výroby od cca 2005. Z těchto parametrů mi vypadli 2 kandidáti, Octavia II liftback s motorem 1.6 a nebo Focus II hatchback také s 1.6 16v. Naftě se chci vyhnout z důvodu drahých oprav filtrů pevných částic, turba, dvouhmoťáku atd...Jaký vůz byste mi Vy doporučili, případně navrhli alternativu?Děkuji Gruber

Ahoj, volil bych jednoznačně Ford Focus II 1.6 Duratec 74kw (ben). Octávie II jsou předražené a hlavně s žalostnou výbavou, téměř vždy chybí ESP, často jen 4xairbag atd...
Focus za ty peníze seženeš s ESP, 6xairbagy, klidně i automatickou klimatizací atd.
Co se týka spolehlivosti, Ford má lepší motor, ale odcházejí drobnosti, které Tě nezruinují, u Octávie nápodobně. Pravdou je, že Oct II se prostě kradou a to dost, ale já bych osobně určitě šel u obou aut do havarijního pojštění, protože úplně levné auta to nejsou....
Octávie i Focus se dají sehnat i s motory 1.4 myslím a protože budeš jezdit hlavně po městě, jsou úplně dostatečné...
respond
Jencek
number of posts91
date of registration09.01.2016
Friday 18.11.2016 09:24, megane bych nedoporucoval
Megana bych nedoporucoval sileny vzhled interier s lacinymi plasty podprumerne jizdni vlastnosti bez zpetne vazby ve volantu a ma tolik elektriky ze kdyz se neco vysere tak sehnat nekoho kdo to da do kupy nebude lehke a jezdit stim do autorizaku te zrujnuje to auto byla plecka uz kdyz sjelo z vyrobniho pasu
respond
Zdeny60
number of posts1248
Friday 18.11.2016 17:33, RE: megane bych nedoporucoval
Jencek posted by:
Megana bych nedoporucoval sileny vzhled interier s lacinymi plasty podprumerne jizdni vlastnosti bez zpetne vazby ve volantu a ma tolik elektriky ze kdyz se neco vysere tak sehnat nekoho kdo to da do kupy nebude lehke a jezdit stim do autorizaku te zrujnuje to auto byla plecka uz kdyz sjelo z vyrobniho pasu

I di ty brebto.... Já jezdil služeběn se dvěma 1,6 a 1,4 a zajímavý, že se nikdy nic nepodělalo. Ale, dnes nemám náladu někoho furt přesvědčovat...
respond
BobanHTP
number of posts2404
Friday 18.11.2016 19:27, RE: megane bych nedoporucoval
Zdeny60 posted by:
Jencek posted by:
I di ty brebto.... Já jezdil služeběn se dvěma 1,6 a 1,4 a zajímavý, že se nikdy nic nepodělalo. Ale, dnes nemám náladu někoho furt přesvědčovat...

Tak já to udělám za tebe
Renault Megane II facelift (od 2006) je normální auto, spolehlivostí někde uprostřed a to s ben motory 1.4 a 1.6. Podvozek i řízení není tak sportovní a přesné, ale to ve městě a často ani na okreskách při jízdě podle předpisů nepoznáš Kamarád měl Megane II 1.4 a auto bylo příjemné, nic mi vyloženě nevadilo a nekazilo se.
Když už mluvíme o francouzech, tak kolegyně má letitý Citroen C4 1.4 ben, 2006, světe div se, nic se zatím nepokazilo!
Rovněž Peugeot 307 1.4/1.6 po faceliftu! (také 2006) je dobrá volba, ikdyž hospodské řeči jsou jiného názoru.
Pak mám kamaráda s Renaultem Lagune II 2006+(facelift) s Nissan motorem 1.9DCI, najeto 380tis.km a světe div se, jezdí dobře, nic váženého se zatím nepokazilo
respond
Zdeny60
number of posts1248
Saturday 19.11.2016 07:53, RE: megane bych nedoporucoval
BobanHTP posted by:
Zdeny60 posted by:
Jencek posted by:
Tak já to udělám za tebe Renault Megane II facelift (od 2006) je normální auto, spolehlivostí někde uprostřed a to s ben motory 1.4 a 1.6. Podvozek i řízení není tak sportovní a přesné, ale to ve městě a často ani na okreskách při jízdě podle předpisů nepoznáš Kamarád měl Megane II 1.4 a auto bylo příjemné, nic mi vyloženě nevadilo a nekazilo se.Když už mluvíme o francouzech, tak kolegyně má letitý Citroen C4 1.4 ben, 2006, světe div se, nic se zatím nepokazilo!Rovněž Peugeot 307 1.4/1.6 po faceliftu! (také 2006) je dobrá volba, ikdyž hospodské řeči jsou jiného názoru.Pak mám kamaráda s Renaultem Lagune II 2006+(facelift) s Nissan motorem 1.9DCI, najeto 380tis.km a světe div se, jezdí dobře, nic váženého se zatím nepokazilo

A ještě bych mohl doplnit své osobní zkušenosti snad se všemi naftovými pežoty z let 1995 - 2010, kdy jsem je musel mít díky politice zahraniční společnosti, kde jsem pracoval. Ale marnost, nebudu.
Udivuje mě zaslepenost českého stáda a jejich nechuť začít vnímat realitu. Přitom stačí letmý pohled na počet aut na silnci a zastoupení značek, na prodej značek, na hodnoceí kterékoliv agentury TUV počínaje a pozorně slesdovta, jak si daná značka stojí... Mnozí by se pak divili...

Někteří si nechtějí uvědomit, že auto je dnes skládačka z dílů, které se objevují napříč spektrem a že například díly A v průměrné značce najdeme na pozici dílů B ve zančce luxusní. To by ovšem bylo pod jejich chápání. Rovněž to, že sjou na trhu firmy, které dodnes řeší napříc modelovou řadu chrionické problém ys rozvody, spotřebou oleje, ale zmíněný Renault tyto potíže vychat cca před 30 lety. Dodnes řeší řada firem (či spíše neřeší) odolnost auta vůči korozi, zatímco Renault má tohle splu s Pežotem a Fiatem zvládnuté rovněž půl století. Atd...
respond
BobanHTP
number of posts2404
Sunday 20.11.2016 22:58, Francouzi nejsou špatní, je to tak :-)
Můžu jen dodat - mám doma jako druhé auto 14 let starý Peugeot 206. ben motor 1.1 44kw.
Motor, převodovka, elektrika, vše funguje. Původní ložiska v kolech. Měnil jsem jen rozvody, tyčky stabilzátorů, brzdové destičky, čidlo brzdového pedálu, termostat a výfuk.
Funguje el. stahování oken, el. ovládání zrcátek, středový displej s temploměrem, abs i klimatizace!!
A pak ať někdo nadává na frantíky
Pro příklad, můj kamarád má Fábii I 1.4 MPI 2001 - měnil servo, výfuk., těsnění hlavy, řešil netěsnost dveří, občas hapruje něco s akcelerací, zatím se nezjístilo co
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.