0
back

diskuze k tématu: Octavia 1.9 TDI vs. 2.0 TDI CR

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, automobilky, česká vozidla
Dryft
number of posts13
date of registration01.09.2014
Thursday 04.09.2014 08:56, Octavia 1.9 TDI vs. 2.0 TDI CR
Zdravím, nedávno jsem zde měl dotaz na auto do 200.000,- Kč s měsíčním nájezdem 3.000 km (80% dálnice). Rozhoduju se teď mezi dvojkovou Octavií 1.9 TDI (77kw) a Octavií 2.0 TDI CR, která mi byla doporučena. Poradíte, jaký je mezi nima rozdíl? Cena, spolehlivost, spotřeba, pohodlí. Kolik budou žrát při 130 km/h?

Děkuji.
respond
Dryft
number of posts13
Thursday 04.09.2014 09:37, ...
Možná bych uvažoval i o Opel Vectra 1.9 CTDi... Vybrat auto je pro mě noční můra..nevyznám se v nich a polovina mi připadne naprosto stejná. To je jak když jdeme s mladou kupovat boty.. Vejdem do obchodu, kde je 1000 druhů bot a mně připadnou všechny stejný. "Ale ne, vždyť tahle má o 1 mm vyšší podpatek, tahle má tady takovou bílou čárku"... to stejný mám u aut.... Ale boty máte nákup za např. 1.000,-....u auta jde o mnohem vyšší částky.....
respond
Dryft
number of posts13
Thursday 04.09.2014 09:37, ...
zde byl duplicitní příspěvek..
respond
Paul
number of posts773
date of registration07.11.2008
Thursday 04.09.2014 09:57, RE: Octavia 1.9 TDI vs. 2.0 TDI CR
Dryft posted by:
Zdravím, nedávno jsem zde měl dotaz na auto do 200.000,- Kč s měsíčním nájezdem 3.000 km (80% dálnice). Rozhoduju se teď mezi dvojkovou Octavií 1.9 TDI (77kw) a Octavií 2.0 TDI CR, která mi byla doporučena. Poradíte, jaký je mezi nima rozdíl? Cena, spolehlivost, spotřeba, pohodlí. Kolik budou žrát při 130 km/h? Děkuji.

Pokud vím, tak 2.0 CR jsem doporučoval já. Pro tento typ provozu (hlavně dálnice) je určitě vhodnější jak komfortem (hlučností) tak i spotřebou při vyšších rychlostech. Výkon je taky někde jinde. Faktem je, že za stejné prachy bude 1.9 TDI pravděpodobně v lepším stavu,i když jejich ceny jsou opravdu hodně přešponované a 2.0 CR se hodně veze s méně povedenými verzemi 2.0 TDI, čímž jde cena dolů. Obojí udělá dobrou službu, pokud to nebude stočený a zanedbaný kus. Rozhodl bych se tak - svezu se s oběma a co mi víc sedne, to koupím. Osobně bych se vyhnul 1.6 TDI, která má hodně dlouhé převody, takže sice na dálnici i jen s pětikvaltem moc netočí, ale dynamika je na můj vkus mizerná a spotřeba je spíš jako u 2.0 (ve městě a na dálnici), taky bývá náchylnější na spojku, právě kvůli dlouhým převodům, kdy si hodně řidičů pomáhá prokluzem. Jel jsem už v mnoha, které měly najeto i jen něco přes 50 000 a spojka byla těsně před smrtí.
respond
xtrox
number of posts233
date of registration01.11.2012
Friday 12.09.2014 11:45, RE: Octavia 1.9 TDI vs. 2.0 TDI CR
Paul posted by:
Dryft posted by:
Zdravím, nedávno jsem zde měl dotaz na auto do 200.000,- Kč s měsíčním nájezdem 3.000 km (80% dálnice). Rozhoduju se teď mezi dvojkovou Octavií 1.9 TDI (77kw) a Octavií 2.0 TDI CR, která mi byla doporučena. Poradíte, jaký je mezi nima rozdíl? Cena, spolehlivost, spotřeba, pohodlí. Kolik budou žrát při 130 km/h? Děkuji.
Pokud vím, tak 2.0 CR jsem doporučoval já. Pro tento typ provozu (hlavně dálnice) je určitě vhodnější jak komfortem (hlučností) tak i spotřebou při vyšších rychlostech. Výkon je taky někde jinde. Faktem je, že za stejné prachy bude 1.9 TDI pravděpodobně v lepším stavu,i když jejich ceny jsou opravdu hodně přešponované a 2.0 CR se hodně veze s méně povedenými verzemi 2.0 TDI, čímž jde cena dolů. Obojí udělá dobrou službu, pokud to nebude stočený a zanedbaný kus. Rozhodl bych se tak - svezu se s oběma a co mi víc sedne, to koupím. Osobně bych se vyhnul 1.6 TDI, která má hodně dlouhé převody, takže sice na dálnici i jen s pětikvaltem moc netočí, ale dynamika je na můj vkus mizerná a spotřeba je spíš jako u 2.0 (ve městě a na dálnici), taky bývá náchylnější na spojku, právě kvůli dlouhým převodům, kdy si hodně řidičů pomáhá prokluzem. Jel jsem už v mnoha, které měly najeto i jen něco přes 50 000 a spojka byla těsně před smrtí.

dálnice je jediný režim, kde se spotřebou vyrovná 2,0 tdi motorům 1,9 tdi. ale komfort jízdy (nižší hluk) je nesrovnatelný.
motory 1,6 a 2,0 cr bych spíš vynechal...ani ne tak z důvodu spojky - to poznáte při prvním rozjezdu - ale protože tyto motory nebyly zpočátku dobré (hlavy). spolehlivé 2,0 cr jsou (tuším) od mr 2011 a 1,6 cr od (tuším) května/června 2011.

jinak s 1,6 cr jezdím ke svému překvapení nejlevněji (nejmenší spotřeba) ze všech octavií, co jsem dlouhodobě měl (o1 66kw, o1 81 kw, o2 77 kw (tdi), o2 103 kw (tdi), 2x o2 77 kw (cr)) ...50% praha, 40% dálnice, zbytek okresky. kvalty jsou delší a dynamika logicky horší, než u 1,9 tdi, ale pro "nezávodníka" stačí. je znát hlavně při plné zátěži. akustický komfort na dálnicích se blíží 2,0
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.