0
back

diskuze k tématu: octavia 1.9 TDI 77kw - (Vibrace v podlaze)

category of topic classification: automobilky, česká vozidla
Mirek28
number of posts8
date of registration25.07.2016
Monday 25.07.2016 18:33, octavia 1.9 TDI 77kw - (Vibrace v podlaze)
Dobry den. Potreboval bych poradit.
Mam Octavii II -1.9 TDI - 77kw - rok 2006 - najeto ma 225 158 km.
Pri koupi jsem nechal menit vsechny filtry,olej a rozvody. Spojku jsem nechal menit o neco pozdeji.
Prvni mesic v pohode. Ale pak to zacalo tim ze jsem v podlaze zacal citit mensi vibrace. Jako bych jezdil pres kaminky.
Za jizdy ze drnceni v podlaze zesiluje. Cim rychleji jedu tim je to intenzivnejsi. Napadli me cepy u kol ale s temi nic neni. Usuzuji dle rady domaciho kutila at za jizdy skusim seslapnout spojku.
Skusil jsem a drnceni v podlaze se lehce zmirnilo.
Jinak pri dojezdu treba k semaforu s vyrazenou spojkou. Motor chytne misne nepravydelny chod. A pri dojezdu a zastaveni ten misny a nepravydelny chod prestane.
Posledni vec ktera me na tohle vse upozornila je klepavy zvuk pod motorem. Vim ze naftak je celkove takovy klepavy. Ale kdyz jsem auto koupil melo jisty cisty zvuk naftaku. Po vymene dane spojky po malinke kratke dobe. Se k chodu normalne zvukoveho chodu naftaku pridal dalsi klepavy zvuk.

Jelikoz nemam hned na pripadnou opravu. Me bylo od automechanika receno ktery me delal novou spojku. Ze to muzou byt silentbloky.

Predem dekuji za pripadne rady. Nebo opacne se nezlobte pokud text nema vsechny informace na lepsi identifikaci problemu.

respond
Jencek
number of posts91
date of registration09.01.2016
Tuesday 26.07.2016 04:40, Nejspis dvouhmota
Tipoval bych to na dvouhmotnostni setrvacnik coz se mel nejspis vymenit se spojkou to ten vesnicky mechanik nepoznal?
respond
Mirek28
number of posts8
Tuesday 26.07.2016 07:13, spojka byla menena
Menila se cela spojka. Je mozne starou spojku lehce opravit a nechat ji tam? Nebo misto stare tam dat mene opotrebovanou? Me to napadlo jestli ji vubec udelal celou nebo jestli je nova.
respond
PV
number of posts28
date of registration15.05.2007
Tuesday 26.07.2016 07:27, autor je asi cizinec
Autor článku je asi cizinec, nebo to sem někdo vložil z překladače. Tolik pravopisných chyb jsem dlouho neviděl.
Se spojkou se mění i setrvák. Ten asi měněný nebyl, jelikož by se majitel finančně prohnul. Jak píše, nemá hned na další opravu. Autor by si měl nechat převážit kola, asi je nemá vyvážené.
respond
PV
number of posts28
Tuesday 26.07.2016 07:37, spojka
Autor bohužel nemá ani základní představu o fungování a konstrukci vozidla. Spojka se nedá opravit, mění se za novou. Zda byl měněný i setrvák by se mohlo poznat podle ceny za opravu. U garážisty min. cena 13-15000,-Kč.
respond
Mirek28
number of posts8
Tuesday 26.07.2016 07:47, bohuzel ale resi se auta ne?
Tak se omlouvam a prejdu do fora -cestina. Ale myslel jsem ze se zde resi auta a ne kdo jak pise. Dekuji za radu a skusim poresit. Jinak vymena cele spojky me stala 15 tisic i s praci. Kola sem nechal vyvazit pred mesicem. Sice jsem amater ale blb zas nejsu.
respond
PV
number of posts28
Tuesday 26.07.2016 08:10, vibrace
Mohly by to být silentbloky ramen. Mají vůle, tak to může vibrovat. Můžou to být i zvlněné brzdové kotouče, to by však bylo cítit pulzování brzdového pedálu při brzdění a mírně chvění volantu.
respond
David V
number of posts2067
date of registration16.05.2007
Tuesday 26.07.2016 08:14, Těžko říct
Jak to tak čtu, tak mě napadá se pokusit rozdělit problém na 2.
1.) vibrace jsou patrné při chodu motoru (při volnoběhu, či při zvýšených otáčkách a pak to samé s vyšlápnutou spojkou)
2.) vibrace jsou patrné při jízdě (ustálená jízda, zrychlování) V tomto případě by bylo ideální si najít nějaký málo frekventovaný rovný úsek, na kterém se auto rozjede a pak se vypne motor, aby se skutečně posuzovaly vibrace způsobené pouze pohybem vozu, ale to se musí dělat opatrně, protože nepojedou posilovače řízení a brzd.
A podle výsledku se pak zaměřit buď znovu na spojku nebo na poloosy, nevývažek gum atp.
respond
Mirek28
number of posts8
Tuesday 26.07.2016 08:43, Vybrace ze spod
Nechci hazet spinu na mechanika ktery me delal spojku.

Ale mozne je ze setrvacnik vymeneny nebyl.

Ty to vybrace zacali az po teto vymene.

Jinak cim rychleji jedu. Tim je to citelnejsi. Na miste za volnobehu slisim jen slabe klepani ze spod auta ze strany ridice. Ze strany spolujezdce to tak sliset neni.
A lehounce to jde sliset i zepredu.

Jsem lajk co se tyka technickych veci. Automechanik nejsem.

Kotouce jsem take menil.
respond
Hazos
number of posts4
date of registration26.07.2016
Tuesday 26.07.2016 09:05, RE: bohuzel ale resi se auta ne?
Mirek28 posted by:
Tak se omlouvam a prejdu do fora -cestina. Ale myslel jsem ze se zde resi auta a ne kdo jak pise. Dekuji za radu a skusim poresit. Jinak vymena cele spojky me stala 15 tisic i s praci. Kola sem nechal vyvazit pred mesicem. Sice jsem amater ale blb zas nejsu.

S tím souhlasím, po přečtení několika příspěvků si troufnu tvrdit, že by se kdekterej blb mohl urazit kdyžbychom Tě také nazvali blbem.
To je fakt příšerné toto!

Nicméně popisovaná závada, pokud mění zvukový projev při vyšlapování spojky, při jízdě na stejně kvalitním asfaltu bez výmolů, odpovídá na 99% dvouhmotě. Taktéž i dojíždění do křížovatky s vyšláplou spojkou a nekultivovaných chodem tomu odpovídá.
Pokud mechanik vyměnil jen spojku a nevšiml si toho, že dvouhmota je na hadry => bude potřeba i nový mechaník.
respond
gravestone
number of posts105
date of registration14.02.2016
Tuesday 26.07.2016 09:07, RE: Vybrace ze spod
Mirek28 posted by:
Nechci hazet spinu na mechanika ktery me delal spojku. Ale mozne je ze setrvacnik vymeneny nebyl. Ty to vybrace zacali az po teto vymene. Jinak cim rychleji jedu. Tim je to citelnejsi. Na miste za volnobehu slisim jen slabe klepani ze spod auta ze strany ridice. Ze strany spolujezdce to tak sliset neni. A lehounce to jde sliset i zepredu. Jsem lajk co se tyka technickych veci. Automechanik nejsem. Kotouce jsem take menil.

To se fakt nedá číst (vybrace, sliset, nepravydelny....) . Doporučuji pisateli návštěvu základní školy.
respond
Pepe
number of posts1136
date of registration09.05.2007
Tuesday 26.07.2016 16:22, RE: bohuzel ale resi se auta ne?
Mirek28 posted by:

To jako když řešíme auta, tak rezignujeme na pravopis? Jak to s tím souvisí? Co míň je možné ještě udělat, než se naučit rodný jazyk? To pardon, ale kdo má problém s učivem základní školy, tak u mě blb je.
respond
Pepe
number of posts1136
date of registration09.05.2007
Tuesday 26.07.2016 16:28, RE: autor je asi cizinec
PV posted by:
Autor článku je asi cizinec, nebo to sem někdo vložil z překladače. Tolik pravopisných chyb jsem dlouho neviděl. Se spojkou se mění i setrvák. Ten asi měněný nebyl, jelikož by se majitel finančně prohnul. Jak píše, nemá hned na další opravu. Autor by si měl nechat převážit kola, asi je nemá vyvážené.

Dobrý mechanik pozná, kdy setrvák vyměnit, kdy nechat (pokud to technicky jde). Na dodávce jsem taky zlikvidoval jen spojku (poddimenzovaná, jak mi bylo potvrzeno, oddělalo ji couvání s naloženým autem do kopce), setrvák má ještě kus života před sebou. Naštěstí
respond
Pavlik
number of posts1328
date of registration09.10.2008
Tuesday 26.07.2016 16:58, RE: bohuzel ale resi se auta ne?
Mirek28 posted by:

Podle mě blb jsi. Nejen že nejsi pořádně schopen popsat problém na který se ptáš (byť to opravdu vypadá na opotřebený dvouhmotový setrvačník), ale navíc se ptáš jazykem absolventa 6 třídy pomocné školy. A pro jistotu jsi se mechanikem (pokud opravdu vyměnil jen spojku) nechal pěkně natáhnout, takže jsi vlastně korunovaný blb.
respond
kamil321
number of posts70
date of registration19.01.2012
Tuesday 26.07.2016 17:07, laický názor
já bych se asi zaměřil na převodovku, její stav a uložení...hluk.
respond
Valnoha
number of posts322
date of registration03.01.2011
Tuesday 26.07.2016 21:27, Bbbbbbbbb nnnnnnnn dddddddd
Pokud sy dal za vimenu spojki 15 lytru a menyl ti jenom lamelu bez setrvaku, tak se nedyvym ze nemas penize na dalsi opravi.... Obicejne biva zvikem ze stare vadne dyli dostanes po opravě zpatki. Podle toho bis to poznal....
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.