0
back

diskuze k tématu: nákup ojeté Škody Octavia 1

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, automobilky, česká vozidla, typ vozidla, osobní, hybridy, cng, lpg
Naplech
number of posts2
date of registration26.10.2016
Wednesday 26.10.2016 11:35, nákup ojeté Škody Octavia 1
Zdravím a pozdravuji
jako je široká nabídka ojetin octavie (2001+) tak i řada názorů. Proto i já si pročítal různě staré příspěvky, ale v záplavě jsem se nedozvěděl jak si správně vybrat
Takže ve zkratce:

kvůli nevyhnutelnému servisu u aut starších 10 let se chci ujistit že skutečně nejméně provětrává peněženku motor bez turba (1.6 mpi) před dalšími motorizacemi jako benzín 1,8t, nebo nafťák 1.9 (66-81kw)

Dál bych rád aspoň nástřel kolik poctivých kilometrů je ještě únosných pro zmíněný motory (B1.6,D1.9)

Jaký ročník pořídit, opravdu začínat už v roce 2001??
Tour, jen očesaná verze s novější výrobou??
Opravdu se mechanismus stahovaní oken tak serou že je dost často nahradily švihadla??
Střešní okno zbyteční luxus, pozvánka pro zloděje, zadělání si na problémy s mechanismem zavíraní??

Rozpočet s po nákupní servisem ani nestropuji, ale zatím jsem se zastavil na 100k. S tím že při dobré službě počítám u benzínu s přestavbou na LPG (25k). Jízda do práce je tam 25km-25km zpět, což hraniční pro výhodnost Dieslu. Ergo za rok můžu přidat třeba jen 6000 km.
Hledám příjemné svezení, nemusí být ultra rychlí. Přepravní prostor v lepším průměru

Jinak samo že argumenty "tachometru nevěř" , "O1 při dobry servisu jezdí i 500k" jsou mi známi. "octavie drží cenu" - předraženost jistá. "diesel nekradenější auto ČR"

přemýšlel jsem i o O2, ale jen kvůli "lepší" výbavě, ale tam kde O1 končí, začínají O2 před generálkama :D aspoň to tak cítím. Popřípadě rozdíl v ceně servisu je víc než 33 procent?

takže díky za případný tipy a triky. odkazy na jiná témata vítaná
respond
mykovec
number of posts33
date of registration13.12.2008
Wednesday 26.10.2016 13:41, Autor
dotazu musí hulit slušnej matroš: milionkrát položený dotaz, milion reakcí v diskuzích, ale nenašel odpověď. Asi proto, že neumí číst a psát: nabýtka, poctivích kilometrů, mechanismi nebo výtaná témata. Pochopitelně to není vše, ale dělá se mi z toho šoufl. Taková totální ignorace tak pěkného jazyka jako je čeština mě doslova SERE. Taky dělám chyby, děláme je všichni, ale co je moc, to je moc.
TAKŽE SI TO PO SOBĚ PŘEČTI, CYPE
respond
David V
number of posts2067
date of registration16.05.2007
Wednesday 26.10.2016 13:50, RE: Autor
mykovec posted by:
dotazu musí hulit slušnej matroš: milionkrát položený dotaz, milion reakcí v diskuzích, ale nenašel odpověď. Asi proto, že neumí číst a psát: nabýtka, poctivích kilometrů, mechanismi nebo výtaná témata. Pochopitelně to není vše, ale dělá se mi z toho šoufl. Taková totální ignorace tak pěkného jazyka jako je čeština mě doslova SERE. Taky dělám chyby, děláme je všichni, ale co je moc, to je moc. TAKŽE SI TO PO SOBĚ PŘEČTI, CYPE

Tento názor se mi líbí. Líbilo by se mi bodovat názory, myslím, že i to by mělo nějakou vypovídající hodnotu.
respond
BobanHTP
number of posts2404
date of registration19.08.2015
Wednesday 26.10.2016 15:03, Za 100tis.kč určitě raději Ford Focus II 1.6 Duratec
Ahoj, Oct I 1.6 MPI 2002 jsme měli doma a rovnou říkám, že Ford Focus II s ben. motorem 1.6 Duratec je ve všem lepší. Možná je trochu horší antikorzoní ochrana u Focusu, to je tak vše.
A to nemluvím o výbavě, kdy Focus II seženeš s ESP, 6xAirbag a klidně i s funkční automatickou klimatizací
Pak je tu podvozek - ten je u Oct I dobrý do těch 120km/h, pak jednoduchá zadní náprava dělá už problémy, navíc na náhlé velké nerovnosti prostě zadek Oct I odskočí , to se u Focusu II s víceprvkovou nápravou neděje. Ceny náhradních dílů jsou pdobné, dá se sehnat i kvalitní díly z druhovýroby.
No a na závěr bych ještě porovnal interiéry - to je jak nebe a dudy, Oct I připomíná 90léta, Focus II působí mnohem svěžejším a decentnějším dojmem
respond
Naplech
number of posts2
date of registration26.10.2016
Wednesday 26.10.2016 15:03, XXX
Hezký sloh o čistotě psaného slova. Příště bych preferoval jednoslovné odpovědi na mé dotazy, popřípadě jak nastavit filtr vyhledávání abych krom monotónních téma "co mám koupit" které se nejenže neprobírají problematiku O1, ale dost často se věnují úplně jiným značkám..
Dále prosím, pokud byla ukojena potřeba očisty od gramatických chyb, smažte Vaše příspěvky které nejsou k tématu
respond
PatM
number of posts199
date of registration07.08.2016
Wednesday 26.10.2016 15:55, RE: XXX
Naplech posted by:
Hezký sloh o čistotě psaného slova. Příště bych preferoval jednoslovné odpovědi na mé dotazy, popřípadě jak nastavit filtr vyhledávání abych krom monotónních téma "co mám koupit" které se nejenže neprobírají problematiku O1, ale dost často se věnují úplně jiným značkám..Dále prosím, pokud byla ukojena potřeba očisty od gramatických chyb, smažte Vaše příspěvky které nejsou k tématu

Chceš jedno slovnou odpověď? Fajn utratit 100k za 15let starou O1 je blbost.

Jsou to tvoje prachy, ale já bych je u normálního auta nedal za nic co je starší jak 8 let
respond
Pavlik
number of posts1328
date of registration09.10.2008
Wednesday 26.10.2016 17:20, RE: XXX
PatM posted by:
Naplech posted by:
Hezký sloh o čistotě psaného slova. Příště bych preferoval jednoslovné odpovědi na mé dotazy, popřípadě jak nastavit filtr vyhledávání abych krom monotónních téma "co mám koupit" které se nejenže neprobírají problematiku O1, ale dost často se věnují úplně jiným značkám..Dále prosím, pokud byla ukojena potřeba očisty od gramatických chyb, smažte Vaše příspěvky které nejsou k tématu
Chceš jedno slovnou odpověď? Fajn utratit 100k za 15let starou O1 je blbost. Jsou to tvoje prachy, ale já bych je u normálního auta nedal za nic co je starší jak 8 let

Plný souhlas.
Koupit zachovalou O1 je téměř nereálné a za požadované částky je to čistý masochismus. Ano, stahovačky oken se rozpadají v důsledku konstrukční vady neustále a není to jak vyřešit. Podvozek je mizerný i když je v dobrém stavu. Ale největší problém O1 je nicotný prostor na zadních sedadlech, kde se dospělý člověk pohodlně neposadí ani náhodou - toliko k slušné přepravní kapacitě.
PS: když nechceš kritiku, nezavdávej k ní příčinu - pravopis máš jako absolvent zvláštní školy.
respond
tipl
number of posts36
date of registration25.04.2016
Friday 28.10.2016 09:16, Octavia
To musí být člověk fakt vocas, utratit 100 tisíc za 15 let staré auto
respond
Zvirak
number of posts459
date of registration09.09.2012
Friday 28.10.2016 09:35, .
a ještě za oct1 ... to mi hlava nebere
respond
stréc od piva
number of posts652
date of registration23.11.2007
Sunday 30.10.2016 15:11, RE: .
Zvirak posted by:
a ještě za oct1 ... to mi hlava nebere

ale je to Octavia Das Uber auto :)
respond
tipl
number of posts36
date of registration25.04.2016
Sunday 30.10.2016 19:21, Fabia
Bývalá kolegyně dala za Fabii z Áček i 100 tisíc Kč, i když má mladší asi r. 2004 a nalítáno 180 tisíc km.

Taková auta se dají sehnat s takovou výbavou i od 60 tisíc.
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.