nepřihlášený uživatel posted by:
Dobrý den,nedávno mi nabourali mého Fiátka Bravo a pojištovna to řeší jako totálku takže řeším co dál za auto. Chtěl bych si koupit Škodu Octavii ale nevím jaký ročník jaký motor a jaký typ vozu (liftback nebo combi) by pro mě byl vhodnější. Abych vám přiblížil svoje požadavky tak zejména chci spolehlivý vůz do kterého nebudu muset sypat každý měsíc další a další peníze. Jde mi taky o nízkou spotřebu ale můj problém je že auto používám každý den posunovadlo do práce cca 10km. Ovšem moje situace je složitější. Jsem mladý kluk a moje práce je taková že jinde nic nebylo takže hledám další práci a není vyloučeno že bych musel dojíždět např. 40km každý den. Bohužel tohle jsou jen čistě spekulace. Jak jsem říkal hledám auto které mi nahradí mého Fiata Bravo. A rozhoduji se mezi Octavii 1.9TDi a nebo 1.6 55kw oba z roku kolem 1999 a výš. Cenová relace by měla být do 50000,- Budu moc rád pokud mi poradíte při výběru napíšetě například výhody nevýhody, na co si dát pozor nějáké slabiny Octavii např. známá rez kolem víčka nadrže a podobně. A samozřejmě pokud mi navrhnete nějáké alternativi budu velmi rád.Moc děkuji za radu.S pozdravem Frejlich
Jedničková oktávka je sice výborné auto, ale jen pokud je v dobrém stavu. A sehnat za 50 000 pěknou a ještě v TDI se bude rovnat zázraku. V benzínu ještě možná, po nějakém důchodci co končí s ježděním. Pár takových jsem v poslední době viděl a byly hned pryč. Jenže spotřeba 1,6 jde málokdy pod 7,5 a to znamená, že už se vyplatí vzít 1,8 turbo nebo 2,0i, kde praktická spotřeba není o moc vyšší při rozumném jízdním stylu. Osobně bych se v této cenové kategorii na oktávku vykašlal a sehnal si třeba jinou pěknou Bravu, třeba s 1,2 jede pěkně a málo žere, alternativou může být i Honda Civic s 1,4, která je mechanicky velmi odolná a max. se řeší mírná koroze, pěkně jede a nežere. Pokud by to přece jen mělo být něco většího, podíval bych se po 1. generaci Laguny po faceliftu s 1.6 16V, kvalitou je na tom dobře, nehnije a celkově jde o povedené auto za pár kaček.