0
back

diskuze k tématu: Naftu nebo Benzín? (Škoda Octavia)

category of topic classification: poradna, jaké palivo vybrat, automobilky, česká vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 24.10.2014 22:47, Naftu nebo Benzín? (Škoda Octavia)
Dobrý den,
nedávno mi nabourali mého Fiátka Bravo a pojištovna to řeší jako totálku takže řeším co dál za auto. Chtěl bych si koupit Škodu Octavii ale nevím jaký ročník jaký motor a jaký typ vozu (liftback nebo combi) by pro mě byl vhodnější. Abych vám přiblížil svoje požadavky tak zejména chci spolehlivý vůz do kterého nebudu muset sypat každý měsíc další a další peníze. Jde mi taky o nízkou spotřebu ale můj problém je že auto používám každý den posunovadlo do práce cca 10km. Ovšem moje situace je složitější. Jsem mladý kluk a moje práce je taková že jinde nic nebylo takže hledám další práci a není vyloučeno že bych musel dojíždět např. 40km každý den. Bohužel tohle jsou jen čistě spekulace. Jak jsem říkal hledám auto které mi nahradí mého Fiata Bravo. A rozhoduji se mezi Octavii 1.9TDi a nebo 1.6 55kw oba z roku kolem 1999 a výš. Cenová relace by měla být do 50000,- Budu moc rád pokud mi poradíte při výběru napíšetě například výhody nevýhody, na co si dát pozor nějáké slabiny Octavii např. známá rez kolem víčka nadrže a podobně. A samozřejmě pokud mi navrhnete nějáké alternativi budu velmi rád.

Moc děkuji za radu.

S pozdravem Frejlich
respond
number of posts
date of registration
Wednesday 29.10.2014 22:23, RE:
Dobrý den. Škoda Octavia bude dobrou volbou, její výhoda spočívá v jednoduchém servisu a dostupných náhradních dílech. S ohledem na Váš roční nájezd by byl lepší volbou benzínový motor, devatenáctistovka TDI je zase zárukou nízké spotřeby a vysoké spolehlivosti, často ale mají za sebou statisíce kilometrů. Při výběru hleďte především na aktuální stav vozu. Možnou alternativou je například Ford Focus.
respond
Paul
number of posts773
date of registration07.11.2008
Friday 31.10.2014 07:46, RE: Naftu nebo Benzín? (Škoda Octavia)
nepřihlášený uživatel posted by:
Dobrý den,nedávno mi nabourali mého Fiátka Bravo a pojištovna to řeší jako totálku takže řeším co dál za auto. Chtěl bych si koupit Škodu Octavii ale nevím jaký ročník jaký motor a jaký typ vozu (liftback nebo combi) by pro mě byl vhodnější. Abych vám přiblížil svoje požadavky tak zejména chci spolehlivý vůz do kterého nebudu muset sypat každý měsíc další a další peníze. Jde mi taky o nízkou spotřebu ale můj problém je že auto používám každý den posunovadlo do práce cca 10km. Ovšem moje situace je složitější. Jsem mladý kluk a moje práce je taková že jinde nic nebylo takže hledám další práci a není vyloučeno že bych musel dojíždět např. 40km každý den. Bohužel tohle jsou jen čistě spekulace. Jak jsem říkal hledám auto které mi nahradí mého Fiata Bravo. A rozhoduji se mezi Octavii 1.9TDi a nebo 1.6 55kw oba z roku kolem 1999 a výš. Cenová relace by měla být do 50000,- Budu moc rád pokud mi poradíte při výběru napíšetě například výhody nevýhody, na co si dát pozor nějáké slabiny Octavii např. známá rez kolem víčka nadrže a podobně. A samozřejmě pokud mi navrhnete nějáké alternativi budu velmi rád.Moc děkuji za radu.S pozdravem Frejlich

Jedničková oktávka je sice výborné auto, ale jen pokud je v dobrém stavu. A sehnat za 50 000 pěknou a ještě v TDI se bude rovnat zázraku. V benzínu ještě možná, po nějakém důchodci co končí s ježděním. Pár takových jsem v poslední době viděl a byly hned pryč. Jenže spotřeba 1,6 jde málokdy pod 7,5 a to znamená, že už se vyplatí vzít 1,8 turbo nebo 2,0i, kde praktická spotřeba není o moc vyšší při rozumném jízdním stylu. Osobně bych se v této cenové kategorii na oktávku vykašlal a sehnal si třeba jinou pěknou Bravu, třeba s 1,2 jede pěkně a málo žere, alternativou může být i Honda Civic s 1,4, která je mechanicky velmi odolná a max. se řeší mírná koroze, pěkně jede a nežere. Pokud by to přece jen mělo být něco většího, podíval bych se po 1. generaci Laguny po faceliftu s 1.6 16V, kvalitou je na tom dobře, nehnije a celkově jde o povedené auto za pár kaček.
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.