0
back

diskuze k tématu: Koupě vhodného vozu na práci - do 250 tis. Kč

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, jaké palivo vybrat, jaký typ motoru vybrat, diskuze o tipcars
Roman R
number of posts4
date of registration27.09.2018
Thursday 27.09.2018 23:52, Koupě vhodného vozu na práci - do 250 tis. Kč
Dobrý den, prosím vás o radu ohledně koupě auta pro mou práci . Jsem technik kabelové televize a internetu , denně najezdím cca 80 km po PRAZE a to tak že mám přejezdy cca po 5 až 8 km mezi sebou k zákazníkovi ,takže furt startuju a zhasínám motor , pořád odemikám a zamikám auto ,samé rozjezdy a brzdění protože na každém kroku semafory a tímhle stylem sebe navštívím 10 zákazníků takže auto dostává neuvěřitelně zabrat . Tak jednou za měsíc jedeme s paní a prckem na nějaký výlet nebo welness na delší vzdálenost po dálnici . Rád jezdím svižně abych nezdržoval provoz ? koukám se po autě cca do 250 tisíc korun s malým nájezdem a spotřebou do 8 litrů . Nyní mám VW polo které má najeto 180 tisíc a začíná vše postupně odcházet a nebaví mě už do něj dávat 40 až 50 tisíc ročně když auto má hodnotu 30 tisíc ?. Přečetl jsem asi milion recenzí a zjistil jsem že vlastně nemůžu koupit vůbec nic protože každé auto má samozřejmě nějakou vadu motoru atd. Nepreferuju naftu ani benzín ,jen chci trošku spolehlivé auto které vydrží alespoň 5 let aby to dávalo nějakej smysl , nepreferuju žádnou značku chci opravdu jen aby to splnilo účel . Koukám se po Oktavce , Berlingu ,Astře, Rapidu něco v této velikosti ani ne prťavé a nic velkého že vseho nejlépe vychází podle mého úsudku vychází podle recenzí Honda ,ale na tu jsou údajně drahé díly a špatně se shánejí ,takže mě osobně oslovila Škoda Octavia jak velikosti tak celkem i vzhledem a samozřejmě dostupností náhradních dílů akorát pořád nevím jaký motor s mojí prací . Ale Oktávku nepreferuji jen že mě logicky vyšla asi nejlíp děkuji předem za vaši odpověď a pomoc při mém problému ještě jednou díky moc Roman.R
respond
number of posts
date of registration
Friday 28.09.2018 08:54, RE: Koupě vhodného vozu na práci
citation:
reakce na: Roman R, 27.09.2018 23:52 (Dobrý den, prosím vás o radu o ...)

Diesel bys tim popojížděním oddělal, určitě vezmi benzín.
S oktávku chybu neuděláš, když zvolíš vhodný motor a prekousnes vyšší pořizovací cenu.
K těm Japoncům jsem to tu psal už několikrát, spotrebak koupíš z kvalitní druhovýroby a víc nepotřebuješ, tyhle auta se nekazí. Vím o čem mluvím, měl jsem několik Japonců, vždy příkladná spolehlivost. Takže za mě Civic nebo Auris.
respond
Roman R
number of posts4
Friday 28.09.2018 09:48, RE: RE: Koupě vhodného vozu na práci
citation:
reakce na: Humusus, 28.09.2018 08:54 (Diesel bys tim popojížděním od ...)

Děkuji za radu ,jo koukal jsem na civika i táta říkal kup si Hondu ty si všude vedou v tabulkách dobře ,ale odradilo mě že v testech píšou že není vidět pořádně za sebe zadním oknem a to je pro mě v provozu v Praze docela dost důležité ! Známej ho má a nemůže si ho vynachválit ,ale taky nadává na ten výhled zadním oknem že to je katastrofa ,teď mě zaujal golf ,ale na rovinu bojím se kvůli tomu že se dost kradou jinak bych to asi vůbec neřešil a koupil ho.
respond
number of posts
date of registration
Friday 28.09.2018 11:51, RE: RE: RE: Koupě vhodného vozu na práci
citation:
reakce na: Roman R, 28.09.2018 09:48 (Děkuji za radu ,jo koukal jsem ...)

V téhle kategorii je výběr tak široký, že není nutné se omezovat jednou značkou, tak kup třeba Mégane, toho nikdo neukradne a je levný.
respond
Roman R
number of posts4
Friday 28.09.2018 23:36, RE: RE: RE: RE: Koupě vhodného vozu na práci
citation:
reakce na: Humusus, 28.09.2018 11:51 (V téhle kategorii je výběr tak ...)

Megane mi doporučoval můj Servisak ,ale mě to přijde strašně obyčejné auto jak vyrobené z krabice ?? A to že má něco vydržet? Nevím možná jsem vemeno ,ale to auto mi přijde jak zázrak už jen to že drží pohromadě
respond
number of posts
date of registration
Saturday 29.09.2018 11:54, RE: RE: RE: RE: RE: Koupě vhodného vozu na práci
citation:
reakce na: Roman R, 28.09.2018 23:36 (Megane mi doporučoval můj Serv ...)

A co Auris? To je taková japonská konkurence golfa. Spolehlivost i dostupnost dílů je u Toyoty vynikající, sám jsem měl 8 let Corollu a vzpomínám na ni v dobrém.
respond
Foowie
number of posts3
date of registration29.01.2016
Saturday 29.09.2018 13:33, RE: Koupě vhodného vozu na práci
Nemám osobní zkušenosti, ale co Prius?
respond
Roman R
number of posts4
Sunday 30.09.2018 12:27, RE: RE: RE: RE: RE: RE: Koupě vhodného vozu na práci
citation:
reakce na: Humusus, 29.09.2018 11:54 (A co Auris? To je taková japon ...)

Asi jo koukal jsem na něj ,je celkem hezkej a motory asi taky budou v pohodě dik
respond
number of posts
date of registration
Sunday 30.09.2018 14:46, RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Koupě vhodného vozu na práci
citation:
reakce na: Roman R, 30.09.2018 12:27 (Asi jo koukal jsem na něj ,je ...)

Jo, benziny jsou spolehlivý všechny.
respond

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.