citation:
reakce na: PetrDasAuto, 08.12.2021 16:08 (Ahoj ve skupině, kupuji ojeté ...)
Z varianty Octavi nebo Passat bych si vybral Mondeo s 2,0TDCI. Jednozančně o třídu výš a to vším, zejména podvozkem, prostorem, motorem, řízením... a spolehlivostí. Prostě jasná volba. K motoru 2,0TDCI uvedu jen to, že jeden máme nyní v rodině s nájezdem 380tkm a na motor nebylo sáhnuto krom předepsné údržby typu rozvody, oleje, filtry. Původní vstřiky!!! Původní turbo!!! Původní ma stále funkční EGR!!! Jedniné, co bylo za problém, byl klima kompresor. Jde o S-Max .v. 2008 bez DPF. Já osobně jsme s motory TDCI (= HDI) najzdil asi půlmilion km v 4 služebních Pežotech (roky 2003-2009) a to samé - ani jedna závada na motoru. Pro objektivitu však uvedu, že všechny Pežoty byly nové vozyx , které měly jen jednoho majitele (mě) a prodávaly se v nájezdu cca 110-220tkm. Šlo o modely 407 2,0HDI 80kW, 407SW 1,6HDI, 807 2,0HDI 92kW (po čipu) a hlavně 406 2,0HDI, který byl jasně nejlepší z těchto 4. Před pežoty jsem měl Superba 2,5V6 TDI a 2x Octavia 1,9TDI. Srovnávat to nešlo. pežoty byly jasným vítězem v komfortu, podovzku, celkovém provedení auta. Snad jen Superb TDI V6 by snad snesl srovnání s 406. Takže já osobněš bych se Das Auto vůbec nezabýval a hned bych šel mrknout na nějaké MONDEO. Je to dospělé auto.